A csésze 200 ml
-1 csésze meleg víz ( 200 ml )
-1csésze meleg tej ( 200 ml)
-50 ml ( 1/2 dl ) olaj
-2 tojás fehérje
--1 evőkanál száraz élesztő ( 10 gr)
-csipet só
-1 evőkanál cukor ( 25 gr)
-5 csésze liszt ( 580 gr )utoljára
-1 teáskanál puha vaj
-
-habverővel összekeverjük majd utoljára lassan bele keverjük a lisztet
-legvégül a puha vajat -
-jól kikavarjuk megdolgozzuk
-meleg helyen 50 percig kelesztjük
-lisztezett felületre borítjuk még kicsit gyúrjuk
-- 12 részre osztjuk ..
-a gombócokat letakarjuk hogy ne száradjanak ki
-mindegyik gombócot kisodorjuk 15x30 cm méretre
-megkenjük 1 teáskanál puha vajjal ,-
-hosszába feltekerjük ,a rudakat ketté vágjuk de nem teljes hosszába ,összefonjuk és briós formát formálunk belőle
-sütőpíros tepsibe helyezzük ...még 10 percet pihentetjük
-a tojássárgájába keverünk 1 kanál tejet és a briósokat lekenjük
- szezámmaggal megszórjuk
-180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük
Elkészítés: 1. A tepsibe/tálba egymás mellé kirakjuk a kekszeket. 2. A gyümölcsöt megmossuk, papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a vizet. 3. Két dl hideg tejben simára keve...
Elkészítési idő: 45 percA tésztához A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk...
Elkészítési idő: 90 percAz almát meghámozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni a 20 dkg cukorral és a 7 dl vízzel. Egy kis fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, a 4 csomag vaníliapudingot kikeverjük...
Elkészítési idő: 60