A csésze 200 ml
-1 csésze meleg víz ( 200 ml )
-1csésze meleg tej ( 200 ml)
-50 ml ( 1/2 dl ) olaj
-2 tojás fehérje
--1 evőkanál száraz élesztő ( 10 gr)
-csipet só
-1 evőkanál cukor ( 25 gr)
-5 csésze liszt ( 580 gr )utoljára
-1 teáskanál puha vaj
-
-habverővel összekeverjük majd utoljára lassan bele keverjük a lisztet
-legvégül a puha vajat -
-jól kikavarjuk megdolgozzuk
-meleg helyen 50 percig kelesztjük
-lisztezett felületre borítjuk még kicsit gyúrjuk
-- 12 részre osztjuk ..
-a gombócokat letakarjuk hogy ne száradjanak ki
-mindegyik gombócot kisodorjuk 15x30 cm méretre
-megkenjük 1 teáskanál puha vajjal ,-
-hosszába feltekerjük ,a rudakat ketté vágjuk de nem teljes hosszába ,összefonjuk és briós formát formálunk belőle
-sütőpíros tepsibe helyezzük ...még 10 percet pihentetjük
-a tojássárgájába keverünk 1 kanál tejet és a briósokat lekenjük
- szezámmaggal megszórjuk
-180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük
A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát. Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni és goffri sütőben megsütni. Kb 15 db lesz belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összedolgozzuk, két cipót készítünk és hideg helyen 0,5 óráig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk és az egyik lapot félig megsütjük, utána helyezzük rá a tölteléket. Tetejére t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegy...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű