1 kg csirkemell
-1 kg burgonya
-15 dkg sárgarépa
-5 dkg petrezselyemgyökér
-1 hagyma
-1 dkg pirospaprika
-1 evőkanál száritott zöldfűszer-keverék
-só,bors tetszés szerint
-3 dl rozé bor
-2 dkg zsir
a zsirt felolvasztjuk és megdinszteljük benne a megtisztitott ,apróra vágott hagymát
-a tűzröl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát
-majd kevés vizet öntünk hozzá és jól összekavarjuk
-visszatesszük a tüzre ,felforraljuk ekkor beletesszük a kockára vágott húst meg az ugyancsak kockára vágott zöldséget
-fehéredésig piritjuk,megsózzuk ,megszorjuk borssal
-felöntjük a borral,és félpuhára főzzük
-zöld fűszer-keverékkel ízesitjük
-hozzáadjuk a megtisztitott kockára vágott burgonyát
-annyi vizet adunk hozzá ,hogy jól ellepje
-majd készre főzzük
A tésztát összegyúrjuk. Fél órát hagytam állni,kelni. Papirból tölcséreket készítettem, bevonom alufóliával, és tészta hengereket rátekerem. A felvert tojás és tej keverékkel be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a gombát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet. Mindkét oldalát megsütjük, ezt követően a mustárt és a tejszínt összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 190 fokra. A rub hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban. A csirkét kívül is és belül is alaposan bedörzsöljük a száraz páccal, nem hagyunk ki egy négyzetcen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű