Tészta
-4 tojássárgája
-20 dkg porcukor
-1 kávés kanál kakaó
-1 dl fekete kávé
-1 evő k. víz
-1 káv.k. szódabikarbóna
-1 mokkás k. szütőpor
-10 dkg darált dió
-20 dkg liszt
-+ a tojások fehérje felvert habja
Krém
-2 csomag vaniliás pudingpor
-5 dkg cukor
-5 dl. viz vagy tej
-6 tojás fehérje
-15 dkg cukor
-5 dl tejszin+ 2 evő.k. örölt kávé por
a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral + kakaó
-belekeverünk minden hozzávalót a lisztbe belejkeverjük a szódabikarbónát + sütőport és igy keverjük a többi hozzávalóhoz
-18-25 perc alatt megsütjük
-kiboritjuk lehúzzuk a sütőpapirt -
-visszatesszük a tepsibe hagyuk hülni
-elkészitjük a krémet
KRÉM
-a pudingokat elkeverjük 1 dl vizzel vagy tejjel+ 5dkg cukorral
-5 dl vizet vagy tejet felteszünk főni belekeverjük a pudingot sűtüre főzzük
-6 tojás fehérjét felverünk kemény habbá 15 dkg cukorral és a forró pudinghoz keverjük kicsit együtt forraljuk
-még forrón a sütire simitjuk
-5dl tejszint felverünk és belekeverünk 2 kanál darált kávéport és a kihült krémre simitjuk --
-csokireszelékkel diszitjük
-
Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat. A zselatint keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliával és a tojásokkal. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és sütőport, összekeverjük. A tojásos mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra mixeljük, majd lassan beleszórjuk a cukrot. Elkeverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a tejjel eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű