-50 dkg liszt
-20 dkg főtt áttört burgonya
-3 dl langyos tej
-3 tojássárgája
-csipet só
-6 dkg puha vaj vagy zsír
-5 dkg kristálycukor
3 dkg friss élesztő
Töltelék
-házi szílvalekvár
tetejére
3 dkg olvasztott vaj vagy margarin + tojássárgája
tálaláskor
-porcukor
a lisztet átszitáljuk
--az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben majd
-a többi hozzávalóval eggyütt lágy tésztát dagasztunk ( ne legyen ragacsos ...ha szükséges még adunk hozzá egy kevés lisztet )
-letakarjuk és duplára kelesztjük
-lisztezett táblára borítjuk 1 cm vastagra nyújtom
-8-10 cm négyzetekre vágom
-mindegyik közepébe 1 teáskanál lekvárt teszünk
-feltekerjük buktának
-zománcozott vajjal kikenent tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé
-tetejüket + oldalukat megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal
-még pihentetjük kb.20 percet
-tojássárgájával lekenjük a tetejét
-előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
-sütés után letakarjuk tiszta konyharuhával 5-10 percre
-aztán óvatosan szétválasztjuk a buktákat
- tálaláskor porcukorral megszorjuk
A mandulát a cukorral amennyire elehet finomra őröljük. A fehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd fakanállal beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát. Vizes homokhoz hasonló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat és golyókat készitünk belőle, ami őrölt mogyoróban forgatjuk meg. Egy kis ideig hűtjük, majd fogyasztjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet, a cukrot és a fahéjat egy lábasban elkeverem, majd tovább keverve felmelegítem. 2. Amikor levet engedett belekeverem a kevés vízben feloldott pudingporokat is.Ha so...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűAhogy már a burgonyás lángosnál, itt is burgonyapehellyel dolgozom főtt krumpli helyett azért, mert így sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Hívhatjuk lustaságnak is, de nevezzük inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű