-50 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál porcukor
-1 mokkáskanál só
-2 evőkanál olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
Töltelék
-25 dkg baracklekvár
Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt a tej 1/3 részével + csipet cukor felfuttatni
-a tészta többi hozzávalóit összegyúrni
-bele a felfuttatott élesztőt is jól kidolgozni
-duplára kelesztjük
-miután megkelt kiboritjuk lisztezett deszkára kissé átgyúrjuk,
--nyújtófával kb 30 cm sugarú körré nyújtjuk
-fánk szaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk
-mindegyik közepébe diónyi nagyságú lekvárt teszünk
-alul összecsípjük,gombócokat formálunk
-egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazzuk és egymás után belehelyezzük a buktákat úgy ,hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal
-ezután a tojássárgájával kenjük le
-előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük
ha kihűlt porcukorral meghintjük
A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűTészta A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük benne. A tojásfehérjét habbá verjük. A cukros tojássárgáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a többi hozzávalókat is hozzákeverem - az alma kivételével. A reszelt almát végül óvatosan egy fakanállal belekeverem. Előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű