-50 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál porcukor
-1 mokkáskanál só
-2 evőkanál olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
Töltelék
-25 dkg baracklekvár
Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt a tej 1/3 részével + csipet cukor felfuttatni
-a tészta többi hozzávalóit összegyúrni
-bele a felfuttatott élesztőt is jól kidolgozni
-duplára kelesztjük
-miután megkelt kiboritjuk lisztezett deszkára kissé átgyúrjuk,
--nyújtófával kb 30 cm sugarú körré nyújtjuk
-fánk szaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk
-mindegyik közepébe diónyi nagyságú lekvárt teszünk
-alul összecsípjük,gombócokat formálunk
-egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazzuk és egymás után belehelyezzük a buktákat úgy ,hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal
-ezután a tojássárgájával kenjük le
-előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük
ha kihűlt porcukorral meghintjük
Egy kizsírozott sütőtálba halmozzuk az almakockákat és a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nem gond, ha nem áll össze hom...
Elkészítési idő: 40 percA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját e...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét felverem, majd habosra keverem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a sárgákat, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert habot. A rizslisztet elkevertem a s...
Elkészítési idő: