-50 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál porcukor
-1 mokkáskanál só
-2 evőkanál olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
Töltelék
-25 dkg baracklekvár
Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt a tej 1/3 részével + csipet cukor felfuttatni
-a tészta többi hozzávalóit összegyúrni
-bele a felfuttatott élesztőt is jól kidolgozni
-duplára kelesztjük
-miután megkelt kiboritjuk lisztezett deszkára kissé átgyúrjuk,
--nyújtófával kb 30 cm sugarú körré nyújtjuk
-fánk szaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk
-mindegyik közepébe diónyi nagyságú lekvárt teszünk
-alul összecsípjük,gombócokat formálunk
-egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazzuk és egymás után belehelyezzük a buktákat úgy ,hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal
-ezután a tojássárgájával kenjük le
-előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük
ha kihűlt porcukorral meghintjük
A felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kekszet összekeverem a cukrokkal, majd utána a vajjal kemény állagúra gyúrom, közben adom hozzá a rumot,meggylevet,macikávét és kockákat, vagy golyókat formázok belőle. Utána kó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézOlvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a juharszirupot, és keverjük habosra a (megmosott és külön tálban felütve ellenőrzött) tojással (gyors mozdulatokkal keverjük, hogy a meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon megsütjük. A csokit az olajjal megolvasztjuk és ráöntjük a süti tetejére....
Elkészítési idő: 40 per Nehézség: Könnyű