-3/4 kg burgonya ,( 75 dkg )
-Tésztához
- 3 db tojás,
--15 evőkanál liszt,
--3/4 l tej 750 mi,
-só.,bors
--A burgonyát megtisztítjuk, 2-3 mm vastagságúra felkarikázzuk, majd egy kizsírozott tepsi aljára helyezzük őket.
--.A tésztához összekeverjük az összetevőket.
- Majd a tepsibe helyezett burgonyára öntjük.
--.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjü
-
A füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd annyi jéghideg vizet adagolunk hozzá apránként, amivel viszonylag kemény tésztává áll össze az egész. Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csülköt és a babot előző este beáztatom. Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borso...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk. Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből. A vöröshagymát és a fokhagymát apró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű