60 dkg átszitált liszt
-10 dkg puha vaj
-3 dl langyos tej
-4 evőkanál cukor
-2.5 dkg élesztő
-1 tojás, csipet só
-Töltelék
-házi szilvalekvár + tejcsoki darabkák
-tetejére 1 tojás felverve
1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk
-a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só
-elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet
végül a felfutatott éleszrőt
-bedagasztjuk ---letakarjuk és duplára kelesztjük
-a megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk
-egyenként kinyújtjuk hosszúkás ( nyelv ) alakura
-az alsó részét 3 egyenlő részre vágjuk----ezt befonjuk
-felső részébe tesszük a tölteléket( 1 teáskanál szilvalekvárt + néhány darabka csokidarabkát)
-majd ezt a részét feltekerjük kifli formára
-a fonott részt körbetekerjük a kiflin
-a copf vége a kifli alján hagyjuk ,hogy sütés közben ne tudjon szétnyilni
-a kifliket tepsibe helyezzük sütőpapirra
-még hagyuk kelni 10-15 percet aztán felvert tojással lekenjük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük szép aranybarnára
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMézes kevert A kevert tésztához a puha margarint a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, majd egyenként a tojásokat, mindegyikkel simára keverve. Végül a sütőp...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesVegyünk elô egy aprító gépet és dolgozzuk össze a csicseriborsót, tejet, datolyát és a plantaint. Tegyük át egy tálba, jöhetnek a száraz alapanyagok. Végül reszeljük bele a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű