60 dkg átszitált liszt
-10 dkg puha vaj
-3 dl langyos tej
-4 evőkanál cukor
-2.5 dkg élesztő
-1 tojás, csipet só
-Töltelék
-házi szilvalekvár + tejcsoki darabkák
-tetejére 1 tojás felverve
1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk
-a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só
-elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet
végül a felfutatott éleszrőt
-bedagasztjuk ---letakarjuk és duplára kelesztjük
-a megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk
-egyenként kinyújtjuk hosszúkás ( nyelv ) alakura
-az alsó részét 3 egyenlő részre vágjuk----ezt befonjuk
-felső részébe tesszük a tölteléket( 1 teáskanál szilvalekvárt + néhány darabka csokidarabkát)
-majd ezt a részét feltekerjük kifli formára
-a fonott részt körbetekerjük a kiflin
-a copf vége a kifli alján hagyjuk ,hogy sütés közben ne tudjon szétnyilni
-a kifliket tepsibe helyezzük sütőpapirra
-még hagyuk kelni 10-15 percet aztán felvert tojással lekenjük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük szép aranybarnára
A palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a l...
Elkészítési idő: 1A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Elfelezzük és 1 órára mélyhűtőbe tesszük. Elkészítjük a túrókrémet: a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét a v...
Elkészítési idő:170 °C- on 15- 20 perc
Elkészítési idő: