-40 dkg liszt
-1 tasak sütőpor
-20 dkg cukor
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-20 dkg vaj
-3 tojás
-3 dl – 3,5 dl tej
-30 dkg cseresznye vagy meggy ( lehet kompót is )
-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk.
-A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t.
A tésztából keveset félre teszünk amibe keverjük a kakaót
- A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk
( Én két formába osztottam el ) a kakaós tésztát kanállal elosztjuk a fehér tészta tetején kicsit bele is kavarjuk
A lecsöpögtetett cseresznyét vagy meggyet, a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBéleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom felé osztjuk ! Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és ki szaggatjuk ! Sütő papírral bélelt tepsiben ,8- 10 percig sütjük ! Ha túl sül meg keseredik !
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű