-40 dkg liszt
-1 tasak sütőpor
-20 dkg cukor
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-20 dkg vaj
-3 tojás
-3 dl – 3,5 dl tej
-30 dkg cseresznye vagy meggy ( lehet kompót is )
-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk.
-A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t.
A tésztából keveset félre teszünk amibe keverjük a kakaót
- A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk
( Én két formába osztottam el ) a kakaós tésztát kanállal elosztjuk a fehér tészta tetején kicsit bele is kavarjuk
A lecsöpögtetett cseresznyét vagy meggyet, a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
1.A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk. 2.A Ramát a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. 2. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a margarinnal, porcukorral, a tojással, tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű