-40 dkg liszt
-1 tasak sütőpor
-20 dkg cukor
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-20 dkg vaj
-3 tojás
-3 dl – 3,5 dl tej
-30 dkg cseresznye vagy meggy ( lehet kompót is )
-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk.
-A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t.
A tésztából keveset félre teszünk amibe keverjük a kakaót
- A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk
( Én két formába osztottam el ) a kakaós tésztát kanállal elosztjuk a fehér tészta tetején kicsit bele is kavarjuk
A lecsöpögtetett cseresznyét vagy meggyet, a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
Én már nem veszek boltba kész cukormázat a sütikre,,,tortákra. Magam készítem el, szerintem finomabb és olcsóbb is,,,az ár sem elhanyagolható a mai világban,,,igaz?A vízen kívül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, kevés cukorral sütőporral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és összegyúrjuk a tejföllel és a sárgájával. Ha összeállt, akkor be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!), és megöntözzük tojáslikőrrel. 2. A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük. 3. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálban egy villa segítségével alaposan összetörjük, hozzáadjuk a sütőport, a búzadarát, aromát, citrom héját, a margarint. Elválasztjuk a tojásokat, és a sárgájukat is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű