-50 dkg csirkemell filé
-25 dkg csicseriborsó
- 1 közepes hagyma
-3 gerezd fokhagyma
-25 dkg konzerv paradicsom --kockázott
-1 dl csirke alaplé
-2 tk őrőlt kömény
kevés olaj
-a csicseriborsót előzö este beáztatjuk
-megfőzzük leves kockával, leszürjük
-olajon megpiritjuk a kockára vágott csirkemellett
-,kivesszük a serpenyőből
-a visszamaradt olajra rádobjuk az apróra vágott hagymát +fokhagymát +őrölt köményt
-3-5 percig piritjuk vagy addig amig a hagyma megpirul
-hozzáadjuk a paradicsomot +csicseriborsót +a csirkemellett
-felöntjük az alaplével
-15 -20 percig főzzük amig szépen besürüsödi
A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEdényt hideg vízzel közelíteni. Tejet felforralni. Búzadarát, cukrot és sót összekeverni és beleszitalni a tejbe. Megszórni a fahéjjal és vaníliával.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott rizst sós vízben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk őket. A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőből a már megpirult szalonnát és kolbászt kiszedjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű