Családireceptkönyv.hu

CSIRKEFARHÁT -ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-3-4 db csirkefarhát nyakkal
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1/8 db zeller
-1/8 darab karalábé
-1 szál nagyobb vagy 2 szál kisebb zeller zöld
Fűszerek: só, szemes
Galuska hozzávalói
-2 tojás
- 6 -7evőkanál gríz ( búzadara)ha nagyok a tojások lehet 8 kanál gríz
-1 kanál olaj
-csipet só
-apróra vágott zöldpetrezselyem( 1 kanál

Elkészítés:


A csirkefarhát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
-Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni közepes lángon.
(Ez kb. 4-liter víz. El is fő belőle , ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük.
. Kb. 50-60 percig főzzük.
GALUSKA
A galuska hozzávalóit összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.1 órára
A majdnem egy óra pihenés során a gríz megdagadt és pont megfelelő sűrűségű lett a szaggatáshoz.
Én ezt evőkanállal csináltam.
Fontos, hogy forró legyen a leves, mert akkor nem ragad le az edény aljára galuskánk!
Én most forró, vízbe szaggattam, amibe húsleveskockát tettem mert rendelkezésemre állt a kész leveslé amit már nem akartam ismét felforralni, hiszen a zöldségek már bele voltak főzve, de akár abba is tehetem volna.
- 20 percig lefedve pihentetjük a galuskákat ,,,majd lehet tálalni-
A csirkefarhátakat szedjük ki egy külön tányérra igy tálaljuk

CSIRKEFARHÁT -ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Bakonyi csirkemell filé
Bakonyi csirkemell filé

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kiv...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Rakott sajtos csirkemell
Rakott sajtos csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-ketchupos-tejszínes csirke
Mustáros-ketchupos-tejszínes csirke

A combokat kettévágjuk, majd megsózzuk, borsozzuk. A mustárt, a tejszínnel, ketchuppal, mézzel, sóval, és borssal összekeverjük. Serpenyőben olajon megpirítjuk a combok mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk