-3-4 db csirkefarhát nyakkal
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1/8 db zeller
-1/8 darab karalábé
-1 szál nagyobb vagy 2 szál kisebb zeller zöld
Fűszerek: só, szemes
Galuska hozzávalói
-2 tojás
- 6 -7evőkanál gríz ( búzadara)ha nagyok a tojások lehet 8 kanál gríz
-1 kanál olaj
-csipet só
-apróra vágott zöldpetrezselyem( 1 kanál
A csirkefarhát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
-Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni közepes lángon.
(Ez kb. 4-liter víz. El is fő belőle , ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük.
. Kb. 50-60 percig főzzük.
GALUSKA
A galuska hozzávalóit összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.1 órára
A majdnem egy óra pihenés során a gríz megdagadt és pont megfelelő sűrűségű lett a szaggatáshoz.
Én ezt evőkanállal csináltam.
Fontos, hogy forró legyen a leves, mert akkor nem ragad le az edény aljára galuskánk!
Én most forró, vízbe szaggattam, amibe húsleveskockát tettem mert rendelkezésemre állt a kész leveslé amit már nem akartam ismét felforralni, hiszen a zöldségek már bele voltak főzve, de akár abba is tehetem volna.
- 20 percig lefedve pihentetjük a galuskákat ,,,majd lehet tálalni-
A csirkefarhátakat szedjük ki egy külön tányérra igy tálaljuk
A bulgurt feltesszük kétszeres vízmennyiségben főzni. A hagymákat és a fokhagyma felét a kókuszzsíron megpirítjuk majd egy kevés paradicsomlével simára turmixoljuk. 2-3 dl. vízet...
Elkészítési idő:A májat alaposan megtisztítjuk. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem s...
Elkészítési idő:A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...
Elkészítési idő: