-3-4 db csirkefarhát nyakkal
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1/8 db zeller
-1/8 darab karalábé
-1 szál nagyobb vagy 2 szál kisebb zeller zöld
Fűszerek: só, szemes
Galuska hozzávalói
-2 tojás
- 6 -7evőkanál gríz ( búzadara)ha nagyok a tojások lehet 8 kanál gríz
-1 kanál olaj
-csipet só
-apróra vágott zöldpetrezselyem( 1 kanál
A csirkefarhát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
-Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni közepes lángon.
(Ez kb. 4-liter víz. El is fő belőle , ami marad, az a jó finom leves leve a sok zöldségtől.)
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük.
. Kb. 50-60 percig főzzük.
GALUSKA
A galuska hozzávalóit összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.1 órára
A majdnem egy óra pihenés során a gríz megdagadt és pont megfelelő sűrűségű lett a szaggatáshoz.
Én ezt evőkanállal csináltam.
Fontos, hogy forró legyen a leves, mert akkor nem ragad le az edény aljára galuskánk!
Én most forró, vízbe szaggattam, amibe húsleveskockát tettem mert rendelkezésemre állt a kész leveslé amit már nem akartam ismét felforralni, hiszen a zöldségek már bele voltak főzve, de akár abba is tehetem volna.
- 20 percig lefedve pihentetjük a galuskákat ,,,majd lehet tálalni-
A csirkefarhátakat szedjük ki egy külön tányérra igy tálaljuk
A szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petre...
Elkészítési idő: kb.: 2 -3 óraA csirke mellfilét kettévágom és kiklopfoljuk. A töltelékhez a májat apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a reszelt almát. Az egészet összekeverjük a mézzel, majoránnával, sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 percA tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesl...
Elkészítési idő: