menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sörtésztában


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg csirkemell
- 20 dkg liszt
- 3 dl sör
- 4 tojás
- fűszersó
- olaj
- 0,5 dl olaj

Elkészítés:


A csirkemelleket tisztítsd meg, vágd ujjnyi hosszú csíkokra.
--- Önts fél deci olajat egy lezárható tálba, keverd hozzá a fűszersót, és forgasd bele a csirkéket.
Zárd le a dobozt, és a húst tedd egy órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a sörös tésztát.
A tojásokat verd fel villával, sózd meg, öntsd hozzá a sört, majd szépen adagolva a lisztet is keverd a masszába.
Hasonlóan készítsd, mint a palacsintatésztát, az állaga azonban legyen egy kicsit sűrűbb.
Jót tesz a tésztának, ha fél órát pihenteted.
A húsokat előbb forgasd a lisztbe, utána a sörös masszába, és forró olajban süsd ki! Végül csepegtesd le papírtörlőn vagy szalvétán.

Csirkemell sörtésztában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dubarry szerű csirkemell
Dubarry szerű csirkemell

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis sajtos csirkemell
Tepsis sajtos csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A tepsi aljára szórunk a lereszelt sajtból. Következő lépés az, hogy a csirkemell szeleteket először l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkés csusza
Csirkés csusza

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe tekert sült csirkecomb
Baconbe tekert sült csirkecomb

--A csirkecombokat sózzuk meg -. Az olajat keverjük össze a mustárral és a borssal, majd jó alaposan kenjük meg vele a húst. - Érdemes egy kicsit várni vele sütés előtt, hogy jól...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk