-60 dkg csirkemell
- 20 dkg liszt
- 3 dl sör
- 4 tojás
- fűszersó
- olaj
- 0,5 dl olaj
A csirkemelleket tisztítsd meg, vágd ujjnyi hosszú csíkokra.
--- Önts fél deci olajat egy lezárható tálba, keverd hozzá a fűszersót, és forgasd bele a csirkéket.
Zárd le a dobozt, és a húst tedd egy órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a sörös tésztát.
A tojásokat verd fel villával, sózd meg, öntsd hozzá a sört, majd szépen adagolva a lisztet is keverd a masszába.
Hasonlóan készítsd, mint a palacsintatésztát, az állaga azonban legyen egy kicsit sűrűbb.
Jót tesz a tésztának, ha fél órát pihenteted.
A húsokat előbb forgasd a lisztbe, utána a sörös masszába, és forró olajban süsd ki! Végül csepegtesd le papírtörlőn vagy szalvétán.
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk zsíron dinszteljük,mikor már puha rárakjuk a piros paprikát,paradicsom pürét,borsot,zöld fűszereket,sózni csak a végén szabad mert megkeményedik a máj.A csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét szétbontjuk, és a részeket megsózzuk és olívaolajon megpirítjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró, a cukkinit közepes kockákra vágjuk. A csirkét eltávolítjuk a fazékból...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymat uvegesre paroltam. Adtam hozza keves vizet, es fuszereztem, so,bors,piros paprika,vegeta. Hozzaadtam a levesben fott csirkehust, amit feldaraboltam. Par percig egyutt...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű