-60 dkg csirkemell
- 20 dkg liszt
- 3 dl sör
- 4 tojás
- fűszersó
- olaj
- 0,5 dl olaj
A csirkemelleket tisztítsd meg, vágd ujjnyi hosszú csíkokra.
--- Önts fél deci olajat egy lezárható tálba, keverd hozzá a fűszersót, és forgasd bele a csirkéket.
Zárd le a dobozt, és a húst tedd egy órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a sörös tésztát.
A tojásokat verd fel villával, sózd meg, öntsd hozzá a sört, majd szépen adagolva a lisztet is keverd a masszába.
Hasonlóan készítsd, mint a palacsintatésztát, az állaga azonban legyen egy kicsit sűrűbb.
Jót tesz a tésztának, ha fél órát pihenteted.
A húsokat előbb forgasd a lisztbe, utána a sörös masszába, és forró olajban süsd ki! Végül csepegtesd le papírtörlőn vagy szalvétán.
A kacsamell bőrös részét kockásra bevagdosom, de nagyon vigyázok, hogy a húsba ne vágjak bele, majd beborsozom. Egy öntött vas serpenyőt (vagy egy olyat amit később a sütőbe is be...
Elkészítési idő: 1 óraA vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...
Elkészítési idő: 70 percA megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is. Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük. A paradicsomot és a paprikát megtiszt...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra