- 2 db csirkemellfilé
--50 dkg spárga
--1 csomó újhagyma
-50 dkg újburgonya
-1 csokor petrezselyem
-2 dl tejszín
-1 dl száraz fehérbor
-10 dkg füstölt sajt
-10 dkg trappista sajt
-só
-bors
- olaj
--A csirkemellfiléket keresztben félbevágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A spárga fás részét eltávolítom, a jó részt megmosom, majd kb. 1 cm-s darabokra vágom. Az újhagymát felszeletelem, a sajtot lereszelem. Az újburgonyát megmosom, kockákra vágom, enyhén sós vízben előfőzöm, a petrezselyem zöldjét apróra vágom.
-A csirkemellfilét kevés olajon megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. -A fennmaradó olajba teszem az újhagymát és a spárgát, a fehérbort aláöntöm, majd kis lángon kb. 10 perc alatt készre párolom, majd megsózom. Hozzáadom a tejszínt és a reszelt sajt felét, összeforralom, majd a spárgás ragut a csirkemellre öntöm.
-A tetejére szórom a reszelt sajt másik felét, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütöm. Akkor van kész, ha a sajt kicsit megpirul a tetején.
-A nem túl puhára főzött újburgonyát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldjét,
összekeverem, majd a spárgás csirkemellel együtt tálalom. Petrezselymes krumpli helyett párolt rizzsel is jó.
Elkészítés: A tojásokat kb 10 percig főzzük,tisztítjuk,ha kihűlt félbe vágjuk,sózzuk,paprikázzuk. A csirke mellet hosszába 4 felé vágjuk,enyhén ki klopfoljuk,sózzuk,borsozzuk és...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáteszem a kis kockákra vágott húst. A húst nagy lángon forgatom. Ha megpirult, akkor hozzáteszem a zöldségkeveréket és az...
Elkészítési idő:Vágjuk fel vékony szeletekre a csirkemellet és mindkét oldalát klopfoljuk ki egy kicsit. Közben melegítsük elő 200 fokra a sütőt és a csirkemell szeleteket helyezzük egy sütőpapírr...
Elkészítési idő: