Családireceptkönyv.hu

Csokipudingos kalács


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--A tésztához:
--2,5 dkg élesztő (friss)
--5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
--2,5 dl tej
--50 dkg finomliszt
--2 evőkanál étolaj
-- csipet só
--3 db tojásfehérje
--A krémhez:
--3,5 dl tej
--2 csomag csokoládés pudingpor
--1 csomag vaníliás cukor
--10 dkg kristálycukor
--12,5 dkg margarin
-A tetejére:
1 db tojássárgája +1 kanál tej

Elkészítés:


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. . Duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
- A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük.
- Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk.
-- Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe vagy 2 kalács sütőbe tesszük. A tetejét tojás+tej keverékével lekenjük.
--190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Csokipudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós Mákos csiga kalács
Diós Mákos csiga kalács

-a darált mákot egy főzőedénybe szorjuk -a többi hozzávalóval kis lángon,pár percig összefőzzük,majd kihütjük -ugyan igy járunk el a dióval is -TÉSZTA a lisztet gyúródeszkára...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répás-almás kuglóf
Répás-almás kuglóf

1. Turmixgépben daráljuk össze a kölest és a hajdinát. Én egy magasabb és egy közepes fokozatot szoktam váltogatni, amíg kb. dara finomságú nem lesz a keverék. Ekkor mérjük a turmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés csöröge
Bögrés csöröge

A lisztet sót,cukrot összekeverjük,hozzáadjuk a zsírt,a tojásokat és a tejet.Nagyjából összegyúrjuk hogy ragacsos legyen.A tésztát jól belisztezett deszkán kb 5-7mm vastagra nyútju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk