--A tésztához:
--2,5 dkg élesztő (friss)
--5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
--2,5 dl tej
--50 dkg finomliszt
--2 evőkanál étolaj
-- csipet só
--3 db tojásfehérje
--A krémhez:
--3,5 dl tej
--2 csomag csokoládés pudingpor
--1 csomag vaníliás cukor
--10 dkg kristálycukor
--12,5 dkg margarin
-A tetejére:
1 db tojássárgája +1 kanál tej
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. . Duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
- A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük.
- Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk.
-- Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe vagy 2 kalács sütőbe tesszük. A tetejét tojás+tej keverékével lekenjük.
--190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadni a többi tejet,olajat,rászórjuk a lisztet és a csipet sót, majd sima tésztává dagasztattam a géppel. Amikor már jó volt, akkor elfeleztem a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűrbhfagrvliernframvn arnbvjkneab eafkbjnaelbnet bnajkn arelbnrae bvrkeafjb drjb eraer bnaerkjvn erkjvgnerjbnaerb argkalerjlkgjbnreab rebnaerkjvgelajrg blkrajnblrekjbnarlkjbnk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes