--A tésztához:
--2,5 dkg élesztő (friss)
--5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
--2,5 dl tej
--50 dkg finomliszt
--2 evőkanál étolaj
-- csipet só
--3 db tojásfehérje
--A krémhez:
--3,5 dl tej
--2 csomag csokoládés pudingpor
--1 csomag vaníliás cukor
--10 dkg kristálycukor
--12,5 dkg margarin
-A tetejére:
1 db tojássárgája +1 kanál tej
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. . Duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
- A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük.
- Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk.
-- Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe vagy 2 kalács sütőbe tesszük. A tetejét tojás+tej keverékével lekenjük.
--190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a vajat, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesegy püspökkenyér formához: – 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg) – háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg) – 1 kis pohár tejföl (150 g-os) – 1 tojás – 5 dkg vaj – negyed bögre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és a 20 perces dagasztás programmal összeállítjuk. Kikapcsoljuk a gépet (vagy áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba) és 30-35...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz