Családireceptkönyv.hu

Bögrés csöröge


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bögre liszt,2 evőkanál cukor,1 teáskanál só,fél bögre olvasztott zsír,(kb 2 púpos evőkanál szilárd állapotban) fél bögre tej,4 tojás

Elkészítés:


A lisztet sót,cukrot összekeverjük,hozzáadjuk a zsírt,a tojásokat és a tejet.Nagyjából összegyúrjuk hogy ragacsos legyen.A tésztát jól belisztezett deszkán kb 5-7mm vastagra nyútjuk közben lisztezzük a tetejét ha ragad de lehet vékonyabbra is ha úgy szeretjük.Ez után derelye vágóval rombusz alakúra vágjuk és szép pirosra sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KARÁCSONYI BEIGLI
KARÁCSONYI BEIGLI

1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű vajas kalács
Teljes kiőrlésű vajas kalács

~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Bejgli - Mákos
Bejgli - Mákos

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Potica
Potica

Az élesztőt langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a puha vajjal, a többi cukorral, a tojássárgákkal, rummal, citromhéjjal, vanília kivonattal és az élesztős tejje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk