---2.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
--50 dkg liszt
---5 dkg porcukor
---2 db tojás
---7.5-dkg margarin
---só
- 1-db citrom
- 7.5 dkg margarin
Töltelék
-1-csomag csokis pudingpor
-- 2 dl tej
-- 3 evőkanál szilvalekvár
---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
-A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
--Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon Porcukorral megszórva tálaljuk.
Írom is és köszönöm! Én 60dkg liszthez így adom a hozzávalókat: ,3 dl tej,6 dkg olvasztott vaj,3 evőkanál cukor,2,5 dkg élesztő,1 tojás,1csipet só,a töltelékhez 25 dkg lekvár ( bar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: Közepes