---2.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
--50 dkg liszt
---5 dkg porcukor
---2 db tojás
---7.5-dkg margarin
---só
- 1-db citrom
- 7.5 dkg margarin
Töltelék
-1-csomag csokis pudingpor
-- 2 dl tej
-- 3 evőkanál szilvalekvár
---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
-A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
--Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon Porcukorral megszórva tálaljuk.
Akkor jó a fánk tészta, ha olyan lágy, hogy a dagasztótál alján elterült. De azért látni, hogy fel akarja szedni. Sokáig kell dagasztani. Amikor hozzá nyúlunk a tésztához és már ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszerekkel összekevert liszten felfuttatjuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a többit: margarint, burgonyát, 1 db tojást (a tojást el lehet hagyni) 3. Jól összegyúrjuk. Ha kell,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítok,majd bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom körülbelül 10 perc alatt.Közben a lisztet egy edénybe mérem,hozzá adom a sót,a cukrot ,a v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMindent összekeverünk és kidagasztjuk a tésztát,kelesztjük 40-50 percig,majd kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságra.Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és ismét hagyjuk kelni kb.15-20 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes