menu

Családireceptkönyv.hu

Csokipudingos szilvalekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


---2.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
--50 dkg liszt
---5 dkg porcukor
---2 db tojás
---7.5-dkg margarin
---só
- 1-db citrom
- 7.5 dkg margarin
Töltelék
-1-csomag csokis pudingpor
-- 2 dl tej
-- 3 evőkanál szilvalekvár

Elkészítés:


---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
-A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
--Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon Porcukorral megszórva tálaljuk.

Csokipudingos szilvalekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Tepertõs krumplis pogácsa
Tepertõs krumplis pogácsa

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, a burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A többi alapanyaggal jól összedolgozzuk. Langyos helyen 2 órát kelesztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Kelt tésztás meggyes pite (Mézes macska)
Kelt tésztás meggyes pite (Mézes macska)

Nagyjából 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a maradék tejben pedig megolvasztjuk a vajat. A lisztben elkeverjük a csipet sót és a cukrot majd a tojásokkal, élesztős tejj...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kalácsmuffin
Kalácsmuffin

1. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a cukor felével. 2. A lisztet szitáljuk át és adjuk hozzá a maradék cukrot,sót és keverjük el.Az aromát,citrom héjat és a tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Túrós batyu (Rupáner)
Túrós batyu (Rupáner)

Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá mé...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk