---2.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
--50 dkg liszt
---5 dkg porcukor
---2 db tojás
---7.5-dkg margarin
---só
- 1-db citrom
- 7.5 dkg margarin
Töltelék
-1-csomag csokis pudingpor
-- 2 dl tej
-- 3 evőkanál szilvalekvár
---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
-A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
--Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon Porcukorral megszórva tálaljuk.
A tészta hozzávalóiból könnyű kalács tésztát dagasztok. A bedagasztott tésztát nem kelesztem, csak egy ruhával letakarva 30 percig pihentetem.Ezalatt a sikér szálak megnyúlnak és...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztben a sót elkeverem, hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, a zsírt és a hideg krumplit. Jól ki kell dagasztani!!!!! 1 órát kell kelni hagyni jó meleg helyen....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűCukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és az összes hozzávalóval összekeverjük és kidagasztjuk.A tésztát hagyjuk pár percet pihenni,majd feldaraboljuk akár 8 -felé és gombócokat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt egy evőkanál cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. 2. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgájákat, a csipetnyi sót, a ma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű