EBBŐL A MENNYISÉGBŐL 16 Darabot lehet késziteni
-50 dkg liszt
-2,5 dl tej
-10 dkg cukor
-2 tojássárgája
-2,5 dkg élesztő
-10 dkg olvasztott margarin
-csipit só
-1 tk. rumeszencia
TÖLTELÉK
-10 dkg darált dió
-4 ek mogyorokrém
-3 ek tejszin
Lekenéshez
-1 tojássárgája
-1 ek tej
-a tészta hozzávalóit a kenyérsütögépbe adagoljuk és elinditjuk a dagasztó+ kelesztő programot
-ha nincs kenyérsütö ...és kézzel dagasztjuk előbb az élesztöt kevés tejben felfuttatjuk és jól kidagasztjuk a tésztát
-letakarjuk és duplájára kelesztjük
-közben el készitjük a tölteléket
-összekeverjük a diót + mogyorókrémet + tejszint
-a megkelt tésztát a munkapadra boritjuk kicsit átdolgozzuk
-16 egyenlö részre osztjuk kb.62 g egy adag
-mindegyik darabot ellapitjuk ,közepebe 1 tk. tölteléket helyezünk ősszegömbölyitjük
-majd elnyújtjuk ovális formába
-derelyemetszövel bevagdossuk de ugy ,hogy a vége egybe maradjon
-a végeit megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk hogy spirál jellegü legyen ,rudacskákat egy muffin formába tesszük,úgy hogy a végeit összefogjuk
-letakarjuk ...duplára kelesztjük majd tejes tojássárgával lekenjük
-180 fokon 15 perc alatt megsütjük
-
Tészta: 20 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 1 egész tojást és 2 ek. mézet habosra keverünk. 30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel higítjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óraA liszteket egy nagy tálba mérjük, a vizet összekeverjük a sóval, majd meglangyosítjuk. Ne legyen forró, épp csak langyos. A liszthez adagoljuk miközben összedolgozzuk, lehet hogy...
Elkészítési idő:1 kg liszt, 3 tojássárgája, 3 dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki...
Elkészítési idő: