EBBŐL A MENNYISÉGBŐL 16 Darabot lehet késziteni
-50 dkg liszt
-2,5 dl tej
-10 dkg cukor
-2 tojássárgája
-2,5 dkg élesztő
-10 dkg olvasztott margarin
-csipit só
-1 tk. rumeszencia
TÖLTELÉK
-10 dkg darált dió
-4 ek mogyorokrém
-3 ek tejszin
Lekenéshez
-1 tojássárgája
-1 ek tej
-a tészta hozzávalóit a kenyérsütögépbe adagoljuk és elinditjuk a dagasztó+ kelesztő programot
-ha nincs kenyérsütö ...és kézzel dagasztjuk előbb az élesztöt kevés tejben felfuttatjuk és jól kidagasztjuk a tésztát
-letakarjuk és duplájára kelesztjük
-közben el készitjük a tölteléket
-összekeverjük a diót + mogyorókrémet + tejszint
-a megkelt tésztát a munkapadra boritjuk kicsit átdolgozzuk
-16 egyenlö részre osztjuk kb.62 g egy adag
-mindegyik darabot ellapitjuk ,közepebe 1 tk. tölteléket helyezünk ősszegömbölyitjük
-majd elnyújtjuk ovális formába
-derelyemetszövel bevagdossuk de ugy ,hogy a vége egybe maradjon
-a végeit megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk hogy spirál jellegü legyen ,rudacskákat egy muffin formába tesszük,úgy hogy a végeit összefogjuk
-letakarjuk ...duplára kelesztjük majd tejes tojássárgával lekenjük
-180 fokon 15 perc alatt megsütjük
-
1. A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk. Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a grízt majd a fehérje habot is. Minden réteslapot megkenünk olajjal,majd a krémmel. Így rétegezzük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű