-1 közepes fej (1 kg) fehér káposzta,
-1 fej vöröshagyma, ( el is maradhat )
-zsiradék,
-só,
-1 ek egész kömény,
- ecet,
- 6 ek cukor (nádcukor is lehet)
A káposztát negyedekre vágjuk.
Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk.
A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg.( Én HAGYMA nélkül készitettem )
--Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.
Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon egy grillserpenyőben készre főzzük. A répát, burgonyát meghámozzuk és kb 10 percig főzzük (ha a b...
Elkészítési idő:Intr-un vas bati putin ouale cu telul, adaugati smantana, faina si condimentele. Veti obtine o compozitie ca de omleta, destul de subtire. Turnati compozitia in tava tapetata cu...
Elkészítési idő:A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót egy turmixba...
Elkészítési idő: