-1 közepes fej (1 kg) fehér káposzta,
-1 fej vöröshagyma, ( el is maradhat )
-zsiradék,
-só,
-1 ek egész kömény,
- ecet,
- 6 ek cukor (nádcukor is lehet)
A káposztát negyedekre vágjuk.
Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk.
A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg.( Én HAGYMA nélkül készitettem )
--Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.
Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A leveles tésztát kiolvasztjuk,8 cm kockákra felvagdosuk -A turot is kis kockákra vágjuk és mindegyik kocka közepére teszük -össze fogjuk a sarkait és betekerjük a baconnal fogp...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverem a majonézt, a mustárt, a tejfölt, a borecetet, hozzáadom az apró kockára vágott szárzellert, az aprított lila hagymát és petrezselyem zöldet, sózom, borsozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert lereszeljük. A tökmagot vagy napraforgót serpenyőn, olaj nélkül, szárazon megpirítjuk. A káposztát lecsöpögtetjük (ha túl sós len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű