-1 közepes fej (1 kg) fehér káposzta,
-1 fej vöröshagyma, ( el is maradhat )
-zsiradék,
-só,
-1 ek egész kömény,
- ecet,
- 6 ek cukor (nádcukor is lehet)
A káposztát negyedekre vágjuk.
Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk.
A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg.( Én HAGYMA nélkül készitettem )
--Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.
Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
3 tojásból sűrű majonézt készítek, amit összekeverek 1 dl tejföllel, ízesítem mustárral, cukorral, őrölt borssal, pici sóval és citromlével. A sárgarépát, fehérrépát kis kockákra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa vinetéket nyílt tüzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg apróra vágjuk a vinetéket, ha lehet fakéssel belereszeljük a hagymát, sót, borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagyjuk le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét narancsot féreteszünk,a többit meghámozzuk,lehetőség szerint minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.A husát először ketté.majd vékony szeletekre vágjuk.A fél kiló almát megti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű