60 dkg liszt
-1 tk, só
-7 dkg porcukor
-1 egész tojás
-3 dl. langyos tej
-7 dkg olvasztott vaj
-1 tasak ( 7 g) porélesztő
TÖLTELÉK
--6 evőkanál sárgabarack lekvár
-7,5 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
TETEJÉRE
-1 tojás
-porcukor
Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük
-ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani
- Ha összeállt apró részletekben hozzákeverjük az olvasztott vajat
--Lágy rugalmas tésztát kapunk
--leborítva 30 percig kelesztjük ,majd
--4 részre osztjuk és még 15 percet pihentetjük
-amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket
-a töltelékhez a robotgépbe teszem a diót amit a fagyasztóból vettem ki és a cukorral le darálom
-oda készítem a 6 kanál lekvárt is
- a sütőt 200 fokra melegítjük
-két tésztadarabot kör alakúra nyújtom ( kb 30 cm átmérőjű)
-az egyikre rákenem a 3 kanál lekvárt ,majd megszórom a cukros dió felével és beborítom a másik tésztával
-óvatosan lenyomkodom majd majd pizza vágóval 16 részre vágom
--egyesével szorosan feltekerem -tepsibe sorakoztatom
--tojással lekenem és 15 -20 perc alatt megsütöm
--így járunk el a másik 2 tésztával is
--Tálalás előtt porcukorral hintjük meg
◾️A mazsolát a rumaromába beáztatjuk. ◾️A pudinggal kezdünk. ◾️A keményítőt kb. 10 ml tejjel kikeverjük. ◾️A maradék tejet az édesítővel felmelegítjük (nem kell forralni, csa...
Elkészítési idő: 90 percA felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm
Elkészítési idő: 2 óraKelt tésztát dagasztunk, amit 40 percig kelesztünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük tejföllel, mintha vajaznánk. Rászórjuk a zsírjáról lecsepegtetett szal...
Elkészítési idő: 1 óra