menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-lekváros kifli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
-1 tk, só
-7 dkg porcukor
-1 egész tojás
-3 dl. langyos tej
-7 dkg olvasztott vaj
-1 tasak ( 7 g) porélesztő
TÖLTELÉK
--6 evőkanál sárgabarack lekvár
-7,5 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
TETEJÉRE
-1 tojás
-porcukor

Elkészítés:


Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük
-ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani
- Ha összeállt apró részletekben hozzákeverjük az olvasztott vajat
--Lágy rugalmas tésztát kapunk
--leborítva 30 percig kelesztjük ,majd
--4 részre osztjuk és még 15 percet pihentetjük
-amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket
-a töltelékhez a robotgépbe teszem a diót amit a fagyasztóból vettem ki és a cukorral le darálom
-oda készítem a 6 kanál lekvárt is
- a sütőt 200 fokra melegítjük
-két tésztadarabot kör alakúra nyújtom ( kb 30 cm átmérőjű)
-az egyikre rákenem a 3 kanál lekvárt ,majd megszórom a cukros dió felével és beborítom a másik tésztával
-óvatosan lenyomkodom majd majd pizza vágóval 16 részre vágom
--egyesével szorosan feltekerem -tepsibe sorakoztatom
--tojással lekenem és 15 -20 perc alatt megsütöm
--így járunk el a másik 2 tésztával is
--Tálalás előtt porcukorral hintjük meg

Diós-lekváros kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anni
Héve knédli
Héve knédli

A hozzávalókat a tésztához összedolgozzuk és megkelesztjük a kelesztőtálban. A megkelt tésztát 6-12 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Nyújtás után zsírral me...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyergyói csöröge  baracklekvárral
Gyergyói csöröge baracklekvárral

1. A hozzávalókból gyúródeszkán puha tésztát gyúrunk, vagyis addig gyúrjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagozni kezd. Meleg helyen fél órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett d...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lángos (Bmintbalázs)
Lángos (Bmintbalázs)

A lángos készítéséhez először is futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy fél teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel. Közben szitáld egy tálba a maradék lisztet a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Kakaós tekert kalács
Kakaós tekert kalács

Felfuttatom az élesztőt langyos tejjel és cukorral. Közben a maradék tejet, cukrot összekeverem az olvasztott margarinnal és egy tojással. Beleteszem a vaníliás cukrot, a csipet só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk