60 dkg liszt
-1 tk, só
-7 dkg porcukor
-1 egész tojás
-3 dl. langyos tej
-7 dkg olvasztott vaj
-1 tasak ( 7 g) porélesztő
TÖLTELÉK
--6 evőkanál sárgabarack lekvár
-7,5 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
TETEJÉRE
-1 tojás
-porcukor
Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük
-ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani
- Ha összeállt apró részletekben hozzákeverjük az olvasztott vajat
--Lágy rugalmas tésztát kapunk
--leborítva 30 percig kelesztjük ,majd
--4 részre osztjuk és még 15 percet pihentetjük
-amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket
-a töltelékhez a robotgépbe teszem a diót amit a fagyasztóból vettem ki és a cukorral le darálom
-oda készítem a 6 kanál lekvárt is
- a sütőt 200 fokra melegítjük
-két tésztadarabot kör alakúra nyújtom ( kb 30 cm átmérőjű)
-az egyikre rákenem a 3 kanál lekvárt ,majd megszórom a cukros dió felével és beborítom a másik tésztával
-óvatosan lenyomkodom majd majd pizza vágóval 16 részre vágom
--egyesével szorosan feltekerem -tepsibe sorakoztatom
--tojással lekenem és 15 -20 perc alatt megsütöm
--így járunk el a másik 2 tésztával is
--Tálalás előtt porcukorral hintjük meg
170 C/40 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lisztből, tejből, vízből és élesztőből készítjük. Ezután a tésztához keverjük a sót és megkenjük olajjal. A tésztát nagyon jól összegyúrjuk, körülbelül 5 percig. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a mazsolát egy kis tálba tesszük és ráöntjük a rumot. Ázni hagyjuk, hogy a mazsola az összes rumot felszívja. A tejet megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd 5-10 p...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes