menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-lekváros kifli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
-1 tk, só
-7 dkg porcukor
-1 egész tojás
-3 dl. langyos tej
-7 dkg olvasztott vaj
-1 tasak ( 7 g) porélesztő
TÖLTELÉK
--6 evőkanál sárgabarack lekvár
-7,5 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
TETEJÉRE
-1 tojás
-porcukor

Elkészítés:


Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük
-ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani
- Ha összeállt apró részletekben hozzákeverjük az olvasztott vajat
--Lágy rugalmas tésztát kapunk
--leborítva 30 percig kelesztjük ,majd
--4 részre osztjuk és még 15 percet pihentetjük
-amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket
-a töltelékhez a robotgépbe teszem a diót amit a fagyasztóból vettem ki és a cukorral le darálom
-oda készítem a 6 kanál lekvárt is
- a sütőt 200 fokra melegítjük
-két tésztadarabot kör alakúra nyújtom ( kb 30 cm átmérőjű)
-az egyikre rákenem a 3 kanál lekvárt ,majd megszórom a cukros dió felével és beborítom a másik tésztával
-óvatosan lenyomkodom majd majd pizza vágóval 16 részre vágom
--egyesével szorosan feltekerem -tepsibe sorakoztatom
--tojással lekenem és 15 -20 perc alatt megsütöm
--így járunk el a másik 2 tésztával is
--Tálalás előtt porcukorral hintjük meg

Diós-lekváros kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Reggeli kifli
Reggeli kifli

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Krumplis lángos /töltött/
Krumplis lángos /töltött/

Elkészítés: A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Omlós csodapogácsa Sz. Marikánktól
Omlós csodapogácsa Sz. Marikánktól

Összedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk