-2 kg cékla
-3 -4evőkanál cukor
-4-5 evőkanál 10%-os ecet
-1 liter víz
1 kanál só
fél rúd torma reszelve
1 teáskanál köménymag
-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük.
- Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással.
-A főtt céklákat kiszedjük és kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már lehet, meghámozzuk és ízlés szerint felkarikázzuk.
-Frissen reszelt tormával szórjuk meg és alaposan elkeverjük.
-Hűtőbe tesszük és állni hagyjuk legalább 2-3 napot, de egy hét lenne az ideális. Néha persze keverjük fel, hogy ne ülepedjen le az aljára az összes torma.
1,5 kg tisztított csípős kerek pirospaprikát először aprítógépen daráltam, magjával együtt, majd 30 dkg sót tettem rá, citromsavat és botmixerrel pürésítettem. 5 kis üveg lett bel...
Elkészítési idő: 1 óraAz uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tarthat...
Elkészítési idő:5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő:A megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...
Elkészítési idő: