-2 kg cékla
-3 -4evőkanál cukor
-4-5 evőkanál 10%-os ecet
-1 liter víz
1 kanál só
fél rúd torma reszelve
1 teáskanál köménymag
-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük.
- Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással.
-A főtt céklákat kiszedjük és kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már lehet, meghámozzuk és ízlés szerint felkarikázzuk.
-Frissen reszelt tormával szórjuk meg és alaposan elkeverjük.
-Hűtőbe tesszük és állni hagyjuk legalább 2-3 napot, de egy hét lenne az ideális. Néha persze keverjük fel, hogy ne ülepedjen le az aljára az összes torma.
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesEz a csalamádé kicsit macerásnak tűnik, de megéri a fáradságot. Gyakorlatilag az előkészületek kerülnek több időbe, a többi már a kétszeri lé forralással is csak rövid időt vesz id...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megmossuk, a végeit levágjuk, és bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. A tormát meghámozzuk, a szárát pedig 1 cm vékony hasábokra vágjuk. Elkészítjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű