-2 kg cékla
-3 -4evőkanál cukor
-4-5 evőkanál 10%-os ecet
-1 liter víz
1 kanál só
fél rúd torma reszelve
1 teáskanál köménymag
-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük.
- Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással.
-A főtt céklákat kiszedjük és kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már lehet, meghámozzuk és ízlés szerint felkarikázzuk.
-Frissen reszelt tormával szórjuk meg és alaposan elkeverjük.
-Hűtőbe tesszük és állni hagyjuk legalább 2-3 napot, de egy hét lenne az ideális. Néha persze keverjük fel, hogy ne ülepedjen le az aljára az összes torma.
megmossuk -kicsumázzuk -vastagabban szeleteljük -egy nagyobb edénybe tesszük NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel -összekeverjük az ecetet + só + cukor + natri...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes