-1 kg húsos pritamin paprika -(paradicsom paprika vagy gogosár ) de nagyon finom a húsos zöldpaprika is
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál porcukor,
--3- 5 dl víz
--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk.
- Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
----Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
A céklát és a sárgarépát megfőzzük. A hagymát és az uborkát fél centis kockára vágjuk. A káposztát leöblítjük, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd azt is apróra vágjuk. A megfőtt...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA salátához a tálat bedörzsöljük fokhagymával. A paradicsomot és az uborkát vékony karikákra vágjuk, és a tálba tesszük: egy réteg paradicsomot, majd egy réteg uborkát, megszórva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananász külső rétegét eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. Az uborkát is kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük az uborkát és az ananászt, meglocsoljuk limelével, me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tányérokhoz a sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 2 vagy 4 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon kb. 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű