-1 kg húsos pritamin paprika -(paradicsom paprika vagy gogosár ) de nagyon finom a húsos zöldpaprika is
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál porcukor,
--3- 5 dl víz
--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk.
- Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
----Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
A szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre szeljük. Lobogó, sós vízben puhára főzzük (kb. 5 perc), kihűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megtisztított, és először forró vízben, majd hidegben átmosott húst egy nagy, kb. 7-8 literes fazékban 3-3,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Lassú tűzön felforraljuk, a h...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók 2 főre köretnek, 4 főre salátának: 3 dl natúr görög joghurt (minél zsírosabb, annál jobb) 3 kígyóuborka (60-70 dkg) 3-4 gerezd fokhagyma kis csokor friss kapor, men...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket mossuk, tisztítjuk, daraboljuk, és egy üvegtálba helyezzük. Tetejükre villával kiszedjük a tonhalat. Az egészet megszórjuk pirított lenmaggal, sóval...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű