-1 kg húsos pritamin paprika -(paradicsom paprika vagy gogosár ) de nagyon finom a húsos zöldpaprika is
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál porcukor,
--3- 5 dl víz
--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk.
- Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
----Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is...
Elkészítési idő: 1óraA virslit felkarikáztam, a hagymát vékonyra szeleteltem, a főtt tojásokat kockára és karikára vágtam, majd elkevertem a tejfölt, a majonézzel és a mustárral, sóztam, borsoztam és a...
Elkészítési idő: 30Apróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.
Elkészítési idő: