-1 kg húsos pritamin paprika -(paradicsom paprika vagy gogosár ) de nagyon finom a húsos zöldpaprika is
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál porcukor,
--3- 5 dl víz
--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk.
- Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
----Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
A megmosott céklát héjastul puhára főzzük, leszűrjük és mikor már langyosra hűlt, meghámozzuk. Vékony szeletekre vágjuk, leöntjük a páclével és 2-3 órán át hűtőszekrényben érleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk -a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük -a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekev...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűEgyformára vágjuk, összekeverjük. néhány órát hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat +tejföl+ételizesitő+bors+liszt összekeverjük habosra - egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral -megkenjük olajjal -beleontjuk a masszát és 180 fokon 10 percig sut...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz