--1 db kacsa
--2 ek só
--1 ek majoránna
--1 ek bors (őrölt, fehér)
--2 ek méz
-1 dl húsleves
-3-4 közepe fej vöröshagyma
1 fej fokhagym
-1 alma
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk.
A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.,ha kicsik egyben hagyjuk
- A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk 1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével.
-- 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha
--. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk.
- Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
-én melléhelyeztem a hasábburgonyát és együtt készre sütöm
A salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén. 2 Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört fokhagymát, aprított petrezse...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA pulykamellet jól megmosom, majd vékony, nem hosszú csíkokra vágom. A vöröshagymát közepes kockákra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Ezeket belerakom egy mély tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz