--1 db kacsa
--2 ek só
--1 ek majoránna
--1 ek bors (őrölt, fehér)
--2 ek méz
-1 dl húsleves
-3-4 közepe fej vöröshagyma
1 fej fokhagym
-1 alma
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk.
A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.,ha kicsik egyben hagyjuk
- A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk 1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével.
-- 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha
--. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk.
- Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
-én melléhelyeztem a hasábburgonyát és együtt készre sütöm
Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bőre alá töltjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst fel kell metélni kis kockákra. Serpenyőben olajon meg kell pirítani a húst. Csak vegetát kell rátenni. Kockatésztát főzök ki közben és ehhez kell keverni a húst. Bele kell ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű