--1 db kacsa
--2 ek só
--1 ek majoránna
--1 ek bors (őrölt, fehér)
--2 ek méz
-1 dl húsleves
-3-4 közepe fej vöröshagyma
1 fej fokhagym
-1 alma
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk.
A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.,ha kicsik egyben hagyjuk
- A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk 1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével.
-- 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha
--. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk.
- Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
-én melléhelyeztem a hasábburgonyát és együtt készre sütöm
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük kivül-belül, majd besózzuk, borsozzuk a belsejét és beletesszük a hagymát és a fél citromot. A vajat megsózzuk, borsozzuk és a csirkét bekenj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a gyömbért, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, és a forró olajon kb 2 percig pirítjuk. Beletesszük a csirkét, majd a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét sós vízben körülbelül 10 percig főzzük. Szűrőbe téve alaposan lecsepegtetjük. Közben a felhevített olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal és cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű