1/2 kg eper ( vagy 30 dkg málna)
- 3-4 ek porcukor/kristálycukor
- 3 tojásfehérje
az epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük
-összeturmixoljuk, vagy villával összetörjük
--a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan adagolva a cukrot
--habba lassú mozdulatokkal belekeverjük az epret, tálkákba vagy poharakba töltjük
-hidegre tesszük 15-20 percig
(ha sokáig áll, levet ereszt
1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojássárgáját 30 dkg porcukorral és 5 evőkanál vízzel kikeverünk. Hozzáadunk újabb 5 evőkanál vizet és habosra keverjük, majd 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, és a tojások keményr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTovábbá: kerek babapiskóta tojás-, karamellás- vagy másmilyen édes likőr (a legjobb a házi sűrített tejből mert az sűrű és a spiccekből nem folyik ki, de boltit is lehet használn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: Könnyű