50 dkg liszt
-1 sütőpor
-20 dkg kristálycukor
-2 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
Töltelék
-60-70 dkg friss eper
-4 púpos evőkanál étkezési keményítő
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-10 evőkanál kristálycukor
-Tálaláskor
porcukor ,eper
- tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót
-rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat
-kézzel ,,vizes homok ,,állagúra morzsoljuk
-- sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a tészta felét majd tenyérrel lenyomkodjuk
--az epret alaposan megmossuk,
-konyhai papírtörlővel leitatjuk,róla a felesleges vizet,majd csumázás után késsel feldaraboljuk
-rászórjuk a cukrot,az étkezési keményítőt,ízesítjük a citromlével és a citrom reszelt héjával
--az epertölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk és elosztjuk rajta egyenletesen
- a tésztaalap másik felét ráreszeljük az epertöltelék tetejére
-- előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt ropogósra sütjük
-langyosra kihűtjük ,majd felkockázzuk
-porcukorral megszórva ,eperrel díszítve tálaljuk
Preheat Oven to 425 degrees fahrenheit In a large bowl, whisk eggs, almond milk, coconut oil, vanilla, and maple syrup In a small bowl, stir coconut flour, nutmeg, and baking sod...
Elkészítési idő: 55 Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű100 gramm túrót összekeverjük a cukorral és a vanília, majd hozzáadjuk a tejet. Külön tenyészteni zselatin utasításoknak megfelelően, és öntsük a túró tömeg. A tökéletes összhang f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tesztat megsutjuk es a meg forro tesztara simitjuk a kremet . amikor kihul ropogos lessz a teteje .Sutes ido 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű