50 dkg liszt
-1 sütőpor
-20 dkg kristálycukor
-2 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
Töltelék
-60-70 dkg friss eper
-4 púpos evőkanál étkezési keményítő
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-10 evőkanál kristálycukor
-Tálaláskor
porcukor ,eper
- tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót
-rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat
-kézzel ,,vizes homok ,,állagúra morzsoljuk
-- sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a tészta felét majd tenyérrel lenyomkodjuk
--az epret alaposan megmossuk,
-konyhai papírtörlővel leitatjuk,róla a felesleges vizet,majd csumázás után késsel feldaraboljuk
-rászórjuk a cukrot,az étkezési keményítőt,ízesítjük a citromlével és a citrom reszelt héjával
--az epertölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk és elosztjuk rajta egyenletesen
- a tésztaalap másik felét ráreszeljük az epertöltelék tetejére
-- előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt ropogósra sütjük
-langyosra kihűtjük ,majd felkockázzuk
-porcukorral megszórva ,eperrel díszítve tálaljuk
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral ki...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesEgy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3 r...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 2- Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és az őrölt fahéjt hozzáadjuk a tojásokhoz és habosra keverjük, ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a diót és a sütőport is. A barackot közben felkockázzuk és miko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű