-28 dkg liszt
-csipet só
-1/2 sütőpor
-25 dkg puha vaj
-14 dkg cukor
-4 nagy tojás
-1 csomag vaniliás cukor
-2-3 evőkanál kakaó
-2-3 evőkanál tej vagy tejszin
-zsir és liszt a forma előkészitéséhez
-habot verünk a fehérjéből
-Elektromos habverő maximális fokozatával legalább 5 percig keverjük a puha vajat a cukorral +vaniliás cukorral ,utána közepesre levesszük a sebességet és egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját
-a lisztet összekeverjük a sóval+sütőporral nagyon alacsony sebeddégen beledolgozzuk a vajas -cukros -tojássárgájás alapba
-végül fakanállal elosztjuk benne a tojáshabot
-kétfelé osztjuk az egyikbe belekeverjük a kakaót éa annyi folyadékot tejet vagy tejszint hogy az állaga ne változzék meg
-váltakozva kizsirozott kilisztezett nagy kuglófformába kanalazzuk úgy ,hogy szép márványos legyen
-180 fokra előmelegitett sütőbe toljuk 40-45 perc alatt megsütjük
-félidőben levesszük a sütő hőfokát 170 fokra
-ha kihült és szeretjük megszorjuk porcukorral
A tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk belőle. Krém: 4 evőkanál lisztet, ½ tejjel felfőzünk. 10 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 10 dkg kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesElkészítjük a töltelékeket: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz