-28 dkg liszt
-csipet só
-1/2 sütőpor
-25 dkg puha vaj
-14 dkg cukor
-4 nagy tojás
-1 csomag vaniliás cukor
-2-3 evőkanál kakaó
-2-3 evőkanál tej vagy tejszin
-zsir és liszt a forma előkészitéséhez
-habot verünk a fehérjéből
-Elektromos habverő maximális fokozatával legalább 5 percig keverjük a puha vajat a cukorral +vaniliás cukorral ,utána közepesre levesszük a sebességet és egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját
-a lisztet összekeverjük a sóval+sütőporral nagyon alacsony sebeddégen beledolgozzuk a vajas -cukros -tojássárgájás alapba
-végül fakanállal elosztjuk benne a tojáshabot
-kétfelé osztjuk az egyikbe belekeverjük a kakaót éa annyi folyadékot tejet vagy tejszint hogy az állaga ne változzék meg
-váltakozva kizsirozott kilisztezett nagy kuglófformába kanalazzuk úgy ,hogy szép márványos legyen
-180 fokra előmelegitett sütőbe toljuk 40-45 perc alatt megsütjük
-félidőben levesszük a sütő hőfokát 170 fokra
-ha kihült és szeretjük megszorjuk porcukorral
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön...
Elkészítési idő:A lisztbe beletesszük a sütőport, cukrot, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a vajat vagy margarint. Gyorsan összegyúrjuk. --15 egyforma darabra osztjuk és kb 1 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: 30A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd tovább keverjük. Beletesszük a lisztet...
Elkészítési idő: 80perc