-28 dkg liszt
-csipet só
-1/2 sütőpor
-25 dkg puha vaj
-14 dkg cukor
-4 nagy tojás
-1 csomag vaniliás cukor
-2-3 evőkanál kakaó
-2-3 evőkanál tej vagy tejszin
-zsir és liszt a forma előkészitéséhez
-habot verünk a fehérjéből
-Elektromos habverő maximális fokozatával legalább 5 percig keverjük a puha vajat a cukorral +vaniliás cukorral ,utána közepesre levesszük a sebességet és egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját
-a lisztet összekeverjük a sóval+sütőporral nagyon alacsony sebeddégen beledolgozzuk a vajas -cukros -tojássárgájás alapba
-végül fakanállal elosztjuk benne a tojáshabot
-kétfelé osztjuk az egyikbe belekeverjük a kakaót éa annyi folyadékot tejet vagy tejszint hogy az állaga ne változzék meg
-váltakozva kizsirozott kilisztezett nagy kuglófformába kanalazzuk úgy ,hogy szép márványos legyen
-180 fokra előmelegitett sütőbe toljuk 40-45 perc alatt megsütjük
-félidőben levesszük a sütő hőfokát 170 fokra
-ha kihült és szeretjük megszorjuk porcukorral
A tejet vastag aljú teflonedénybe öntöm. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp...
Elkészítési idő:1/2 dl langyos tejben elkeverünk csipet sót, cukrot, egy kávéskanál lisztet, rámorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, beletesszük a kismar...
Elkészítési idő: 2A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: