Tésztához
4 db tojás
6 ek cukor
4 púpozott ek finomliszt
--4 ek tej
--1 csomag sütőpor
--1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
--2 tasak vaníliás pudingpor
--1 l tej
Eperhez
--1 kg eper
-4 db lapzselatin
-6 ek cukor
--A tojásfehérjéket habbá verjük.
--A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet.
--Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy könnyed piskóta állagot kell kapnunk.
-Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és közepes hőfokon sütjük 15 percig, majd alacsony hőfokon addig, amíg el nem készül (kb. 20-25 perc).
--Közben az epret megtisztítjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, lecukrozzuk 6 ek cukorral.
--Egy edényben feltesszük főni, közben a lapzselatinokat beáztatjuk. -Ha kissé megfonnyadt az eper, akkor hozzáadjuk a zselatint, és kicsit várunk, hogy hűljön, időnként megkeverjük, hogy ne képződjön réteg a tetején.
-Az 1 l tejből és a 2 tasak pudingból pudingot készítünk.( Lehet főzés nélküli pudinggal is készíteni )
Ha megsült a tészta, akkor ráöntjük a pudingot, kicsit várunk, hogy szilárduljon, majd eloszlatjuk rajta a zselatinos epret.
Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.
http://www.mohakonyha.hu/2012/09/otello-szolos-makos-pite-segitsuti-2012.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük és jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk. Egyenlő r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Közepes