25 dkg búzadara
-20 dkg liszt
-6 -6,5 dl viz
- 10 g élesztő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaniliás cukor ,
-csipet só, kevés olaj ,
-méz
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
- fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele -
-hagyjuk magától elterülni
- mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
- mézzel meglocsolva tálaljuk
2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem. A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört...
Elkészítési idő: 1 óra.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára...
Elkészítési idő:Összeállítani a tésztát, 2 órán át pihentetni 2 cipót csinálni Fél cm-re nyújtani Egész tojással megkenni sütni 180 foon
Elkészítési idő: