25 dkg búzadara
-20 dkg liszt
-6 -6,5 dl viz
- 10 g élesztő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaniliás cukor ,
-csipet só, kevés olaj ,
-méz
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
- fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele -
-hagyjuk magától elterülni
- mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
- mézzel meglocsolva tálaljuk
Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk. A meghámozott, 1 cm-es gerezdekre vágott barackot rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű