25 dkg búzadara
-20 dkg liszt
-6 -6,5 dl viz
- 10 g élesztő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaniliás cukor ,
-csipet só, kevés olaj ,
-méz
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
- fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele -
-hagyjuk magától elterülni
- mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
- mézzel meglocsolva tálaljuk
Az édesburgonyát pároljuk puhára egy vízzel teli lábas felett kb. 20 perc alatt. Tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára a datolyával. Vigyázat, nehéz abbahagyni, ha egyszer megkó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 darab tojást leütjük egy edénybe, beleteszünk 4 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot (ezt el is hagyhatjátok), 20 dkg margarint felkockázva, fél csomag sütőport, 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporral elvegyített lisztet cukorral, margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. 15 egyforma darabra osztjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a meggye...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehéz