25 dkg búzadara
-20 dkg liszt
-6 -6,5 dl viz
- 10 g élesztő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaniliás cukor ,
-csipet só, kevés olaj ,
-méz
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
- fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele -
-hagyjuk magától elterülni
- mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
- mézzel meglocsolva tálaljuk
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a vaníliakivonatot. A fehérje habot óvato...
Elkészítési idő: 30 perc + sütés Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, a kávét és a narancshéjat. 3. Ezután belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk. 2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű