Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű sóskifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: 700 g liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefír, 100 ml étolaj, 60 g cukor
csipet só, 100 ml tej, 50 g élesztő
Krém: 200 g Rama, 30 g só

Elkészítés:


.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.

Habkönnyű sóskifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalalkális kocka
Szalalkális kocka

A szalalkálit a hideg tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes anyag hozzáadásával könnyen dolgozható tésztát gyúrunk. 3 lapban kisütjük. Töltelék:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Birsalmás kavart süti
Birsalmás kavart süti

A birsalmát jól megmossuk, és négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük mint az almát. Feltesszük disztelni, vizet öntünk alá, izesitjük mézel cukorral, fahéjal és kb 15 per...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Müzliszelet 3.
Müzliszelet 3.

1. A diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod. 2. Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával. 3. A vizet és a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos csoda
Kókuszos csoda

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk