-50 dkg liszt
-10 dkg vaj
-2 tojás
-8 dkg cukor
-1 tasak ( 7 g ) száritott élesztő
-1 citrom reszelt héja
-kb. 1,5 dl tej
-csipet só
Töltelék
-5 dkg olvasztott vaj
-1 evőkanál őrölt fahéj
10 dkg cukor
Továbbá
-1 tojás -
-porcukor
-a tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk
-a lisztet elmorzsoljuk a vajjal meg a tojásokkal,majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztős tejet ,a citromhéjat,csipet sót és a maradék tejet
a tésztát jól meggyúrjuk,majd letakarva egy órán át kelesztjük
-ekkor lisztezett deszkára boritjuk,téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük az olvasztott vajjal
-a tésztát képzeletben 2 részre osztjuk,egyik felét megszórjuk a fahéjjal elvegyitett cukorral,majd ráhajtjuk a másik felét
-a tésztát kb. 2 cm-es csikokra vágjuk
- mindegyik tésztacsikot ellentétes irányban megcsavarjuk ,és két végét pedig összeillesztjük
-papirral bélelt muffinformákba rakjuk ,langyos helyen további 20 percig kelesztjük
-megkenjük tojással és előmelegitett 170 fokos sütőben 30 percig sütjük
-amikor langyosra hűlt,megszórjuk porcukorral
A diót, mákot és a hozzávalókat felforraljuk és félre tesszük hűlni. A tésztához valókat összedolgozzuk, és rétestészta keménységűre gyúrjuk, ½ órát pihentetjük. 4 részre o...
Elkészítési idő: kb.1 óraElőkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. Sütőt bekapcsoljuk, kb. 170 C fokra. Egy mély keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzászórjuk a sütőport, fahéjat, szegfűszeget, mákot és bel...
Elkészítési idő: 1 óra500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: