2 csomag pudingpor ( 1 epres-1 vanilia )
-2 x 5 dl tej
-2 x izlés szerint 3-5 kanál cukor
-25 dkg gesztenye massza
-25 dkg margarin
-10 dkg mazsola ( el is maradhat )
-2 csomag ( 400 gr ) babapiskóta
-egy kis rumos tej piskóta áztatására
-tetejére tejszin hab
-diszitésre csoki reszelék
-Tortafomába öntjük az egyik elkészitett pudingot ( én jénaiba öntöttem )
-a tetejét rumos tejbe áztatott piskótával körberakjuk
-ezután a geszteny + margarin keverékét simitjuk
-erre jön a mazsola
-ezután ismét piskóta jön
-majd a másik elkészitett pudingot öntjük ...amikor majd kihül a puding jön rá a felvert tejszinhab
-tetejét lehet csokireszelékkel megszorni
-( egy egyéni tapasztalat és megjegyzés ...szerintem jobb piskótával kezdeni a lerakást ..piskota ,puding ,piskota-gesztenye,piskota ,puding..és tejszinhab ... mert kicsit problémás szépen kiszedni miután felszolgáni akarjuk )
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz egy könnyen elkészíthető, azonnal puha - szerintem tökéletes – mézes puszedli receptje. Nem kell a tésztát pihentetni, ahogy összegyúrtuk, már formázhatjuk és süthetjük is. Iste...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Enyhén lisztezett felületen kb. 40x60 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük az édesítőszerrel és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk, amíg egynemű nem lesz. Robotgéppel belekeverjük a szénhidrátc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű