1/2 kg kelkáposzta
-10 dkg tisztitott burgonya
-1 fej vöröshagyma
-1 szál szeletelt sárgarépa
-1 cikk felvágott fokhagyma
-1 teáskanál majoránna
-1 késhegynyi őrölt köménymag
-2-3 leveskocka
-5-6 dkg bacon
-1 evőkanál liszt
-2 teáskanál pirospaprika
-2-3 dl tejföl
-4 db virsli
-frissen őrölt bors
-petrezselyemzöld izlés szerint
a kelkáposztaleveleket csikokra ,a tisztitott burgonyát kockára vágjuk és az apróra vágott vöröshagymával ,a vékonyra szeletelt sárgarépával,a feldarabolt fokhagymával,majoránnával,őrölt köménymaggal, és a leveskockákkal együtt nem túl puhára főzzük
-az apróra vágott bacont kisütjük,és rászórjuk a lisztet
-kissé megpiritjuk,majd a pirospaprikával megszórjuk, s 1 pohár hideg vizzel azonnal felengedjük
-hozzáadjuk a tejfölt, s simára keverjük ,a leveshez öntjük ,és felforraljuk
-végül beleszórjuk a karikára vágott virslit
-izesithetjük frissen őrölt borssal, és petrezselyemzölddel
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagymát. Ha kész, megszórjuk 1 csapott evőkanál lis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig sze...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA tyúkhúst feldaraboljuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Ki...
Elkészítési idő: 3 óra legalább Nehézség: Közepes