1/2 kg kelkáposzta
-10 dkg tisztitott burgonya
-1 fej vöröshagyma
-1 szál szeletelt sárgarépa
-1 cikk felvágott fokhagyma
-1 teáskanál majoránna
-1 késhegynyi őrölt köménymag
-2-3 leveskocka
-5-6 dkg bacon
-1 evőkanál liszt
-2 teáskanál pirospaprika
-2-3 dl tejföl
-4 db virsli
-frissen őrölt bors
-petrezselyemzöld izlés szerint
a kelkáposztaleveleket csikokra ,a tisztitott burgonyát kockára vágjuk és az apróra vágott vöröshagymával ,a vékonyra szeletelt sárgarépával,a feldarabolt fokhagymával,majoránnával,őrölt köménymaggal, és a leveskockákkal együtt nem túl puhára főzzük
-az apróra vágott bacont kisütjük,és rászórjuk a lisztet
-kissé megpiritjuk,majd a pirospaprikával megszórjuk, s 1 pohár hideg vizzel azonnal felengedjük
-hozzáadjuk a tejfölt, s simára keverjük ,a leveshez öntjük ,és felforraljuk
-végül beleszórjuk a karikára vágott virslit
-izesithetjük frissen őrölt borssal, és petrezselyemzölddel
A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...
Elkészítési idő: 15 percA zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...
Elkészítési idő:1. A tyúkot megmossuk, majd egészben egy akkora fazékba tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. Kb. 3,5 liter hideg vízzel leöntjük, nagy lángon fölforraljuk, és habját s...
Elkészítési idő: 150 min