50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbona
2 tojás
4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
baracklekvár /vagy egyéb/
1 tábla tortabevonó
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
A töltelékhez a darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Az első lapot behelyezem a tepsibe, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.
A száraz összetevőket alaposan elkevertem, hozzáadtam a meleg tejet és a benne megolvasztott vajat, majd a tojás és robotgép dagasztóspiráljával szépen összedolgoztam a tésztát (ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk. A tojássárgáját kikever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű