menu

Családireceptkönyv.hu

Grizes-mézes krémes


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbona
2 tojás
4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
baracklekvár /vagy egyéb/
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.

A töltelékhez a darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Az első lapot behelyezem a tepsibe, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.

Grizes-mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Emeletes habos szelet
Emeletes habos szelet

Elkészítése: Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy nagyobb, kb 25 x 40 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig felver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Titty
Szalakális pogácsa
Szalakális pogácsa

A hozzávalókat egy tojás kivételével összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Intelligens krémes
Intelligens krémes

Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk