50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbona
2 tojás
4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
baracklekvár /vagy egyéb/
1 tábla tortabevonó
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
A töltelékhez a darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Az első lapot behelyezem a tepsibe, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.
Elkészítése: Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy nagyobb, kb 25 x 40 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tojás kivételével összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű