50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbona
2 tojás
4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
baracklekvár /vagy egyéb/
1 tábla tortabevonó
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
A töltelékhez a darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Az első lapot behelyezem a tepsibe, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és sütjük. Krém: A tojást a liszttel és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belő...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesBegyúrjuk a tésztát, 1 órára hűtőbe tesszük. ( esetleg éjszakára) Átgyúrjuk( a kezünk melegétől hamar képlékeny lesz) Elfelezzük. Felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Pavlovas die Eiweiße, 1 Prise Salz und den Essig mit den Quirlen eines Handrührers halb steif schlagen. Zucker langsam einrieseln lassen, dabei zu einem steifen Eischnee w...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is. Megsütjük. Fél liter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű