- tojás
--gríz ( búzadara )
--só
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-lemérjük a tojásokat hajastól
-...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz
- feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt
--csak a végén adunk hozzá 1-2 csipet sót + az aprított zöldpetrezselymet
- 10 percig pihentetjük ( nagyon fontos ...mert így dagad meg a gríz
- forró de nem zubogó Ízesített vízben vagy aki akarja a levesből kivett lébe kanállal formáljuk a galuskákat és főzzük kb ,10 percig
-el zárjuk a lábas alatt a tüzet ,fedővel befedjük
- . és így hagyjuk amíg tálaljuk
-
Főzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Daráld le a lenmagot - én kávédarálót szoktam használni a magok őrléséhez. Keverd össze másfél csésze vízzel és hagyd állni 5 percig. (Ez a keverék egyébként tökéletes tojáshely...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSzemélyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat. Ved...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű