- tojás
--gríz ( búzadara )
--só
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-lemérjük a tojásokat hajastól
-...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz
- feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt
--csak a végén adunk hozzá 1-2 csipet sót + az aprított zöldpetrezselymet
- 10 percig pihentetjük ( nagyon fontos ...mert így dagad meg a gríz
- forró de nem zubogó Ízesített vízben vagy aki akarja a levesből kivett lébe kanállal formáljuk a galuskákat és főzzük kb ,10 percig
-el zárjuk a lábas alatt a tüzet ,fedővel befedjük
- . és így hagyjuk amíg tálaljuk
-
1.A tejszínt addig keverjük egy magas fokozatra állított mixerrel, amíg kemény, hab-masszát kapunk. 2.Ezután adjuk hozzá a doboz cukrozott sűrített tejet, és ezzel is kavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni! Miután a tésztánk megkelt 8 részre...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűMosd meg alaposan az eperszemeket, a szarat vágd le. Vágd fel falatnyi darabokra a kek sajtot, majd tuzd fel egy kisebb koktelpalcara. Egy palcara huzz egy eperszemet, egy falatnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű