- tojás
--gríz ( búzadara )
--só
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-lemérjük a tojásokat hajastól
-...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz
- feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt
--csak a végén adunk hozzá 1-2 csipet sót + az aprított zöldpetrezselymet
- 10 percig pihentetjük ( nagyon fontos ...mert így dagad meg a gríz
- forró de nem zubogó Ízesített vízben vagy aki akarja a levesből kivett lébe kanállal formáljuk a galuskákat és főzzük kb ,10 percig
-el zárjuk a lábas alatt a tüzet ,fedővel befedjük
- . és így hagyjuk amíg tálaljuk
-
megpucoljuk -hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk . Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig. - Ha ezt a lépés elm...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát dagasztunk. Vékonyra nyújtjuk,felvágjuk,töltsük a széleit jól lenyomkodom,hogy sülés közben a töltelék ne folyón ki.Forró olajba sütöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük. 2. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a paprikát. 3. Kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt öntsük egy lábasba, és melegítsük fel. Szándékosan írtam azt, hogy melegítsük, mert felforralni nem kell. Valahogy el kell találni, hogy akkor zárjuk el alatta a lángot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű