5 egész tojás
-5 evőkanál cukor -
-5 evőkanál liszt
-1 sütőpor
-Krém
-2 csomag vaniliás puding
-7,5 dl tej
-7 evőkanál cukor
-1 teáskanál vanilia aroma
-2,5 dl tejszin
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál zselatin + 1 dl langyos viz
Tetejére
-cukrozott kakaóport szórunk
A tojásokat + cukrot habosra keverjük ( 7-8- perc )
-óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet
-a tepsit kibéleljük sütőpapirral beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt megsütjük ...hagyjuk kihülni
Krém
-a vaniliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanilia aromát
-hagyjuk hülni
-a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral
-a zselatint elkeverjük a 1,5 dl langyos vizzel és a kihült pudingos krémhez keverjük
-jól habositjuk majd apránként a két krémet összekeverjük
-10-15 percre a hűtőbe tesszük majd
-a kihült tésztára kenjük
-tetejét cukrozott kakaóporral szorjuk meg
-hűtőbe tesszük másnapig
1. Az étcsoki 2/3-át vízgőz felett vagy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a maradék csokit, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban). Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékle...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal. Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA cukrot és egy csipetnyi sót keverjünk a tejhez és áztassuk bele a búzadarát. Amikor megduzzadt hozzáadjuk a tojássárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Margarinnal kikent tűzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes