Egy nagy (pl. gáz) tepsihez:
-35 dkg liszt (pl. Nagyi titka)
-5 db tojás
-8 dkg porcukor
-2 dl étolaj( nem sok )
-1 dl tej
-20 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás cukor
-12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
-1 csomag sütőpor
-1 kg kimagozott cseresznye
A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.
--A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
- Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)
-A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.
--A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez.
-Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
--A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.)
--Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.
--Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
-Helyezzük be 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten sütjük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig)
-Sütés után hagyjuk kihűlni majd utána szeleteljük, és megszórjuk porcukorral
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a vajjal és beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót. Összedolgozzuk, négy részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és egy sütőpapíros lemezhez nyomjuk egy picit, hogy az alja sima legyen. Előmelegített sütőben {180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a konjagumit az édesítővel. Ezután gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Pihentessük fél órát. Nedves kézzel készítsünk tetszőleges méretű gombócokat ( nálam kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű