Egy nagy (pl. gáz) tepsihez:
-35 dkg liszt (pl. Nagyi titka)
-5 db tojás
-8 dkg porcukor
-2 dl étolaj( nem sok )
-1 dl tej
-20 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás cukor
-12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
-1 csomag sütőpor
-1 kg kimagozott cseresznye
A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.
--A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
- Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)
-A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.
--A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez.
-Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
--A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.)
--Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.
--Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
-Helyezzük be 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten sütjük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig)
-Sütés után hagyjuk kihűlni majd utána szeleteljük, és megszórjuk porcukorral
A vajat a porcukorral, a szódabikarbónával, a mézzel és a tejjel gőz fölött, kevergetve, habzásig melegítjük, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és tésztává gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és margarint kissé felolvasztva tudod kimérni, ezt követően ugyanakkor tedd hűtőszekrénybe, amíg teljesen megdermednek. Mérd ki a réteslisztet, keverd hozzá a cukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverni 1 dl meleg vízzel. 1 dl olajat lassan hozzáadni, ha már habos akkor bele 25 dkg lisztet (én rizslisztet használtam) 1 cs.sütőpor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű