menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű cseresznyés pite


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Egy nagy (pl. gáz) tepsihez:
-35 dkg liszt (pl. Nagyi titka)
-5 db tojás
-8 dkg porcukor
-2 dl étolaj( nem sok )
-1 dl tej
-20 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás cukor
-12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
-1 csomag sütőpor
-1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítés:


A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.
--A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
- Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)
-A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.
--A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez.
-Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
--A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.)
--Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.
--Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
-Helyezzük be 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten sütjük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig)
-Sütés után hagyjuk kihűlni majd utána szeleteljük, és megszórjuk porcukorral

Habkönnyű cseresznyés pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bécsi rétes
Bécsi rétes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Klasszikus stollwerck szelet
Klasszikus stollwerck szelet

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a vajjal és beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót. Összedolgozzuk, négy részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos puszedli
Kókuszos puszedli

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és egy sütőpapíros lemezhez nyomjuk egy picit, hogy az alja sima legyen. Előmelegített sütőben {180 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Totu gombóc
Totu gombóc

Keverjük össze a konjagumit az édesítővel. Ezután gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Pihentessük fél órát. Nedves kézzel készítsünk tetszőleges méretű gombócokat ( nálam kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk