-40 dkg liszt
-22 dkg margarin Rama
-20 dkg porcukor
-2 tojássárgája
-1 citrom reszelt héja
-2 cs vaníliás cukor
-1 sütőpor
- 1 kanál tejföl (vagyis amennyit felvesz a tészta)
ízlés szerint gyümölcslekvár
-a margarint belemorzsoljuk a lisztbe
-mindent összekeverünk
-foliába tekerjük ,,,1 órára a hütőben pihentetjük
a tésztát 1/2 cm vékonyra nyújtjuk lisztezett dezskán
-kiszúróval formára szaggatjuk
-előmelegitjük a sütőt 180 fokra
-10 perc alatt sütjük
-lekvárral összetapasztjuk
-legvégén vanuliás cukorral megszorjuk
A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a hideg vajjal,a liszttel, a mandulával és a fahéjjal összedolgozni. 1 órára betenni a hűtőbe. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálni belőle, majd sütőpapíros tepsibe tenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokoládét a margarinnal megolvasztjuk a mikróban. Utána habosra keverjük. A tojássárgáját összekeverjük a nescaféval, cukorral és konyakkal. Utána az egészet a margarinos csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű