-375 dkg fodros kocka száraztészta
-3 pohár kefir (3x150 g-os)
-1,5 pohár tejföl (225 g)
-225 dkg kristálycukor
- 4 tojás
-2 csomag vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-225 dkg olvasztott vaj
-7,5 dl tej
-A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
--Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal.
-Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
-A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
--Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig.
--langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett -
-Aki szereti a tetejét megszórhatja porcukorral
A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztó gépbe mérem az átszitált lisztet hozzámorzsolom az élesztőt tegyük hozzá a porcukrot,sót,tojást,zsírt,tejfölt kapcsoljuk be a gépet és tejet annyit adjunk hozzá ,hogy egy...
Elkészítési idő: 1.5 ó Nehézség: KönnyűElkészítés A tésztát géppel begyúrjuk, majd folpackkal becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap két lapot nyújtunk, és az egyik lapot tepsibe tesszük, majd megböködjük villá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesEgy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű