-375 dkg fodros kocka száraztészta
-3 pohár kefir (3x150 g-os)
-1,5 pohár tejföl (225 g)
-225 dkg kristálycukor
- 4 tojás
-2 csomag vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-225 dkg olvasztott vaj
-7,5 dl tej
-A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
--Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal.
-Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
-A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
--Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig.
--langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett -
-Aki szereti a tetejét megszórhatja porcukorral
tészta: 2x25x35 cm, tepsi hátoldalán sütni. 220 fok 10-12 perc. Az egyik lapot sütés előtt felkockázni. krém:meggylé,dara,cukor sűrűre főzni. A meggyet 4-be vágni és a krémhez ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alufólia papírhengerét 3 darabba vágjuk, alufóliával bevonjuk, étolajjal bekenjük. A tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást mi...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. 2.A krémhez a tojássárgát a pudinggal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű