-375 dkg fodros kocka száraztészta
-3 pohár kefir (3x150 g-os)
-1,5 pohár tejföl (225 g)
-225 dkg kristálycukor
- 4 tojás
-2 csomag vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-225 dkg olvasztott vaj
-7,5 dl tej
-A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
--Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal.
-Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
-A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
--Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig.
--langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett -
-Aki szereti a tetejét megszórhatja porcukorral
Epervelős,főzött vaníliakrémes . Az epret porcukorral leturmixolom, ebből lesz az epervelő, míg a krém készül addig ez megy a hűtőbe. A krém a következő: egy vanília pudingot a leí...
Elkészítési idő:A liszthez hozzákeverjük a porcukrot a csipetnyi sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, valamint...
Elkészítési idő: 1,5 óraA megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha...
Elkészítési idő: