Hozzávalók
-1,5 kg érett paradicsom
-50 dkg paprika lehetöleg piros szinü
-2 szál pertezselyem zöld
-30 dkg vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-4 db babérlevél
-1 kávéskanál örölt fekete bors
-3 szem szegfüszeg
-20 dkg cukor
-5 dkg mustár
--1 dl 20 % ecet vagy 2 dl 10 %
-1 evökanál só
1/2 mokkáskanál natrium benzoat
mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük
-hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük
-kb 1 órát fözzük
-ezután a babérleveleket kivesszük
-az egészet összetúrmixoljuk
-aztán újra feltesszük főni.. forrásig
-tiszta ecetes vizben kiöblintett üvegekbe szedjük-
-lezárjuk, én 5 percre fejre állitottam az üvegeket /// igy szoktam meg //
-száraz dunsztban hagyjuk kihülni
Én dupla adagból készitettem és 10( 3,30-dl-es )üveggel lett
1. A burgonyát alaposan megmossuk. Lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és 1 kiskanál sót szórunk bele. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon puhára...
Elkészítési idő:A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) Az uborkát, jól megmossuk...
Elkészítési idő:Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...
Elkészítési idő: