Hozzávalók
-1,5 kg érett paradicsom
-50 dkg paprika lehetöleg piros szinü
-2 szál pertezselyem zöld
-30 dkg vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-4 db babérlevél
-1 kávéskanál örölt fekete bors
-3 szem szegfüszeg
-20 dkg cukor
-5 dkg mustár
--1 dl 20 % ecet vagy 2 dl 10 %
-1 evökanál só
1/2 mokkáskanál natrium benzoat
mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük
-hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük
-kb 1 órát fözzük
-ezután a babérleveleket kivesszük
-az egészet összetúrmixoljuk
-aztán újra feltesszük főni.. forrásig
-tiszta ecetes vizben kiöblintett üvegekbe szedjük-
-lezárjuk, én 5 percre fejre állitottam az üvegeket /// igy szoktam meg //
-száraz dunsztban hagyjuk kihülni
Én dupla adagból készitettem és 10( 3,30-dl-es )üveggel lett
A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam. Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam. A vöröshagymát félbevágtam, kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű