Hozzávalók
-1,5 kg érett paradicsom
-50 dkg paprika lehetöleg piros szinü
-2 szál pertezselyem zöld
-30 dkg vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-4 db babérlevél
-1 kávéskanál örölt fekete bors
-3 szem szegfüszeg
-20 dkg cukor
-5 dkg mustár
--1 dl 20 % ecet vagy 2 dl 10 %
-1 evökanál só
1/2 mokkáskanál natrium benzoat
mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük
-hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük
-kb 1 órát fözzük
-ezután a babérleveleket kivesszük
-az egészet összetúrmixoljuk
-aztán újra feltesszük főni.. forrásig
-tiszta ecetes vizben kiöblintett üvegekbe szedjük-
-lezárjuk, én 5 percre fejre állitottam az üvegeket /// igy szoktam meg //
-száraz dunsztban hagyjuk kihülni
Én dupla adagból készitettem és 10( 3,30-dl-es )üveggel lett
Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...
Elkészítési idő:1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg. 2. Forr...
Elkészítési idő:Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 percA hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: