Hozzávalók
-1,5 kg érett paradicsom
-50 dkg paprika lehetöleg piros szinü
-2 szál pertezselyem zöld
-30 dkg vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-4 db babérlevél
-1 kávéskanál örölt fekete bors
-3 szem szegfüszeg
-20 dkg cukor
-5 dkg mustár
--1 dl 20 % ecet vagy 2 dl 10 %
-1 evökanál só
1/2 mokkáskanál natrium benzoat
mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük
-hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük
-kb 1 órát fözzük
-ezután a babérleveleket kivesszük
-az egészet összetúrmixoljuk
-aztán újra feltesszük főni.. forrásig
-tiszta ecetes vizben kiöblintett üvegekbe szedjük-
-lezárjuk, én 5 percre fejre állitottam az üvegeket /// igy szoktam meg //
-száraz dunsztban hagyjuk kihülni
Én dupla adagból készitettem és 10( 3,30-dl-es )üveggel lett
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.
Elkészítési idő: 1 õra Nehézség: NehézVégy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy üveg aljára teszünk egy nagy csokor friss kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát. Ide-oda egész fokhagymagerezdeket dugdosunk. 2. Vizet forralunk és, ha felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű