Családireceptkönyv.hu

Házilekváros papucs


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás

- 40 dkg liszt

- 20 dkg zsir /////vagy 10 dkg zsir és 10 dkg margarin

- 2 dkg élesztő

- 2 kávéskanál porcukor

- 1 kisdoboz tejföl //// 175- g

- csipet só
Töltelék:

- házi szilalekvár


Tetejére:

porcukor

Elkészítés:



Tészta receptje:
- az élesztőt elkeverem 1 kanal tejföllel
- elkeverem Liszt +cukor +só +zsir+az élesztővel elkevert tejfölt + annyi tejfölt ,hogy jól nyújtható, de nem ragacsos tészta legyen.
- Nem kell keleszteni
- azonnal kinyújtjuk 4 mm vastagságúra
( -picit meglisztezzük)
- közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk ,közepébe 1/2 kiskanál lekvárt rakunk
- kétoldalt összecsípjük a tésztát ( hogy ne nyiljon ki a sütéskor )
- 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük
- tálaláskor lehet porcukrral megszórni

Házilekváros papucs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Gesztenyés álomkrémes
Gesztenyés álomkrémes

Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Ebből a sütiből érdemes dupla adagot készíteni, mer
Ebből a sütiből érdemes dupla adagot készíteni, mer

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Parasztlepény
Parasztlepény

A hozzávalókat összedolgozzuk, összegyúrjuk majd egy éjszakán át pihentetjük. Másnap elkészítjük a tölteléket:az almát lereszeljük, beszórjuk kristálycukorral, őrölt fahéjjal. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk