-50 dkg darált sertéshús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- só,
--2 ek vágott petrezselyemzöld
- -1 dl húsleves
- -1 zöldpaprika
- -1 paradicsom
--1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
--Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
-Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük.
-- A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.
A fasírt elkészítéséhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.A fokhagymát összenyomjuk. Minden hozzávalót alaposan...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA virslit sonkába göngyöljük, jénai tálba tesszük. Leöntjük fűszeres kefirrel (bors, fokhagyma, pici só) majd megszórjuk reszelt sajttal vagy simán rászeleteljük a sajtot. 200 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a hozzávalókat a fentiek szerint. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, és párold meg rajta a lilahagymát, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Mehet a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű