Családireceptkönyv.hu

Húsgombócok vadász módra


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg darált sertéshús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- só,
--2 ek vágott petrezselyemzöld
- -1 dl húsleves
- -1 zöldpaprika
- -1 paradicsom
--1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás

Elkészítés:


A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
--Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
-Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük.
-- A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.

Húsgombócok vadász módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült hús, knédli,dinsztelt káposzta
Sült hús, knédli,dinsztelt káposzta

Elkészítjük a knédlit. Egy dl langyos tejhez a cukrot, 1 csipet sót hozzáadunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Mikor az élesztő megkelt, ráöntjük a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kolbász - Békési
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Házi kolbász - Békési

A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Menzás hús meggymártással
Menzás hús meggymártással

A meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk. A darához egy vastag aljú edényben 4 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cordon-Bleu
Cordon-Bleu

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd kiklopfoljuk és mustárral ízesítjük. A hússzeletekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot, majd feltekerjük, végül átkötjük. Egy edényben forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk