-50 dkg darált sertéshús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- só,
--2 ek vágott petrezselyemzöld
- -1 dl húsleves
- -1 zöldpaprika
- -1 paradicsom
--1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
--Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
-Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük.
-- A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.
A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni. A fokhagymáról leszedjük a szár...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA hús szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott fokhagymával és annyi tejet öntünk rá hogy ellepje. Lefedjük és egy éjszakát így pihentetjük. Másnap a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű