menu

Családireceptkönyv.hu

Sertéstokány mexikói módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg lapocka - csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma
2-3 g fokhagyma vagy 2 tk fokhagyma krém
2 tk oregno1 kápia paprika
4 ek sűrített paradicsom
0.3 kg vörös bab előfőzve (vagy 2 db vörösbab konzerv)
1 bögre kukorica
1 bögre fehérbor (én kihagytam)
2 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa

( én 0.5 kg mexikói keveréket tettem bele a zöldségek helyett)

1 tk csilli paprikasó, bors

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom és puhulásig párolom, közben beleteszem a zöldségeket is.

A közben elfőtt levét pótolom (lehet borral is)Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a kukoricát, és a babot.

Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hentes tokány
Hentes tokány

A szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre pároljuk. Ezután félrehúzva, beletes...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Svéd húsgolyó zöldborsmártással
Svéd húsgolyó zöldborsmártással

Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél
Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél

Finn töltött káposzta A rizst a húsalaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet levelei...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)

A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk