0,5 kg lapocka - csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma
2-3 g fokhagyma vagy 2 tk fokhagyma krém
2 tk oregno1 kápia paprika
4 ek sűrített paradicsom
0.3 kg vörös bab előfőzve (vagy 2 db vörösbab konzerv)
1 bögre kukorica
1 bögre fehérbor (én kihagytam)
2 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
( én 0.5 kg mexikói keveréket tettem bele a zöldségek helyett)
1 tk csilli paprikasó, bors
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom és puhulásig párolom, közben beleteszem a zöldségeket is.
A közben elfőtt levét pótolom (lehet borral is)Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a kukoricát, és a babot.
Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.
A szalonnát gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő:• A paprikákat, kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat, kolbászt és lila hagymát elkeverjük a macisajtta...
Elkészítési idő: 1 óraA húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenü...
Elkészítési idő:1. A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. 2. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá. 3. H...
Elkészítési idő: