Családireceptkönyv.hu

Sertéstokány mexikói módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg lapocka - csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma
2-3 g fokhagyma vagy 2 tk fokhagyma krém
2 tk oregno1 kápia paprika
4 ek sűrített paradicsom
0.3 kg vörös bab előfőzve (vagy 2 db vörösbab konzerv)
1 bögre kukorica
1 bögre fehérbor (én kihagytam)
2 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa

( én 0.5 kg mexikói keveréket tettem bele a zöldségek helyett)

1 tk csilli paprikasó, bors

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom és puhulásig párolom, közben beleteszem a zöldségeket is.

A közben elfőtt levét pótolom (lehet borral is)Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a kukoricát, és a babot.

Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós tarja rizzsel
Lecsós tarja rizzsel

A húsokat megsózzuk, -borsozzuk -. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült oldalas
Sült oldalas

A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Kolbászkrémes rakott hús - OK
Karaj - Kolbászkrémes rakott hús - OK

1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, és besózzuk, majd őrölt borssal ízesített lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban elősütve félretesszük. 2. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás fasírozott
Gombás fasírozott

Mindent összegyúrunk,a gombát szükség esetén apróra vágjuk.Pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek,formázzuk és sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk