-40 dkg margarin
-50 dkg liszt
-20 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-4 tojássárgája
-1 sütőpor
- 1-2 -vaniliás cukor
-1-2- kanál kakaópor
--rebizlilekvár
Tetejére
-étcsokoládé -
-1-2- kanál olaj
a margarint felkockázzuk.
-a lisztet elvegyítjük a sütőporral
-1-2 evőkanál kakaóport+ a darált diót ( én nem tettem bele a Kakaóport )összekeverjük
-margarint ősszekeverjük a porcukorral+ vaniliás cukorral+ a tojások sárgájával
-majd a két keveréket összevegyítjük
-lehetőleg gyorsan dolgozzunk vele mert a kéz melegétől puhul
-cipót formálunk belőle ...30 percig a hűtőbe tesszük pihenni
-mindég csak annyit vegyünk ki amivel dolgozunk a többi maradjon a hűtőbe
-kinyújtjuk 3-4- mm vastagságúra .kerek formára kiszaggatjuk -
-sütőpapiros tepsibe rakjuk
-előmelegitett sütőbe toljuk kb 15-20 perc alatt megsül
-kicsit hagyjuk hűlni,majd savanykás lekvárral kettőt összeragasztunk
- állni hagyjuk kicsit majd csokival bevonjuk
( én tettem egy szem meggyet + darabos diót a tetejére )
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit (40 c 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű