-40 dkg margarin
-50 dkg liszt
-20 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-4 tojássárgája
-1 sütőpor
- 1-2 -vaniliás cukor
-1-2- kanál kakaópor
--rebizlilekvár
Tetejére
-étcsokoládé -
-1-2- kanál olaj
a margarint felkockázzuk.
-a lisztet elvegyítjük a sütőporral
-1-2 evőkanál kakaóport+ a darált diót ( én nem tettem bele a Kakaóport )összekeverjük
-margarint ősszekeverjük a porcukorral+ vaniliás cukorral+ a tojások sárgájával
-majd a két keveréket összevegyítjük
-lehetőleg gyorsan dolgozzunk vele mert a kéz melegétől puhul
-cipót formálunk belőle ...30 percig a hűtőbe tesszük pihenni
-mindég csak annyit vegyünk ki amivel dolgozunk a többi maradjon a hűtőbe
-kinyújtjuk 3-4- mm vastagságúra .kerek formára kiszaggatjuk -
-sütőpapiros tepsibe rakjuk
-előmelegitett sütőbe toljuk kb 15-20 perc alatt megsül
-kicsit hagyjuk hűlni,majd savanykás lekvárral kettőt összeragasztunk
- állni hagyjuk kicsit majd csokival bevonjuk
( én tettem egy szem meggyet + darabos diót a tetejére )
Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem. Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA feketeszedret a cukorral leturmixolom, sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom. A tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját félreteszem. A ricottát a szederpü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű