-2 db. tojás
- 2 dl olaj
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 45 dkg liszt
- 3 dl tej
-1 téáskanál sütöpor
-margarin és liszt a formához
-20 g cukrozatlan kakaó
-porcukor
-a tojásokat válasszuk szét
-a sárgáját miután apránként,folyamatosan kevergetés mellett hozzáadtuk az olajat,verjük habosra
-a fehérjét verjük fel a cukorral,majd keverjük össze a kétféle masszát
-adjuk hozzájuk a citromhéjat,valamint az átszitált liszt és tej felét
-a maradék átszitált lisztet a sütöport és a maradéktej 2/3 -át apránként keverjük a tésztába
-a kuglófformát kenjük ki margarinnal és liszttel
az igy előkészitett formát töltsük meg a tészta 2/3 -ával
-a kakaóport szitáljuk át ,majd a maradék tejjel együtt keverjük a többi tésztába
-ezt is öntsük a formába és lágyan nyomkodjuk is bele
-elömelegitett süröben 160 fokon süssük a kuglófot kb. 45 percig
-utánna hagyjuk kihülni majd óvatosan bortisuk ki a formából
-tálalás elött szorjuk meg porcukorral
Kelt tésztát készítek,duplájára kelesztem. Én ebből 2 rudat szoktam készíteni. Mákkal szoktam tölteni de ki mit szeret. Sütni 180 fokon szoktam.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalaphoz összekeverjük a lisztet és a keményítőt. Az 5 tojás fehérjét a citrom levével és a 7-8 deka porcukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vízzel és a 7-8 deka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű