menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós kuglóf


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 db. tojás

- 2 dl olaj

- 30 dkg porcukor

- 1 evőkanál reszelt citromhéj

- 45 dkg liszt

- 3 dl tej

-1 téáskanál sütöpor

-margarin és liszt a formához

-20 g cukrozatlan kakaó

-porcukor

Elkészítés:


-a tojásokat válasszuk szét

-a sárgáját miután apránként,folyamatosan kevergetés mellett hozzáadtuk az olajat,verjük habosra

-a fehérjét verjük fel a cukorral,majd keverjük össze a kétféle masszát

-adjuk hozzájuk a citromhéjat,valamint az átszitált liszt és tej felét

-a maradék átszitált lisztet a sütöport és a maradéktej 2/3 -át apránként keverjük a tésztába

-a kuglófformát kenjük ki margarinnal és liszttel

az igy előkészitett formát töltsük meg a tészta 2/3 -ával

-a kakaóport szitáljuk át ,majd a maradék tejjel együtt keverjük a többi tésztába

-ezt is öntsük a formába és lágyan nyomkodjuk is bele

-elömelegitett süröben 160 fokon süssük a kuglófot kb. 45 percig

-utánna hagyjuk kihülni majd óvatosan bortisuk ki a formából

-tálalás elött szorjuk meg porcukorral

Kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos kalács
Mákos kalács

Kelt tésztát készítek,duplájára kelesztem. Én ebből 2 rudat szoktam készíteni. Mákkal szoktam tölteni de ki mit szeret. Sütni 180 fokon szoktam.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi fatörzs
Karácsonyi fatörzs

A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet és a keményítőt. Az 5 tojás fehérjét a citrom levével és a 7-8 deka porcukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vízzel és a 7-8 deka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kozák sapka vagy hólabda
Kozák sapka vagy hólabda

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés mignon
Csokoládés mignon

Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk