-2 db. tojás
- 2 dl olaj
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 45 dkg liszt
- 3 dl tej
-1 téáskanál sütöpor
-margarin és liszt a formához
-20 g cukrozatlan kakaó
-porcukor
-a tojásokat válasszuk szét
-a sárgáját miután apránként,folyamatosan kevergetés mellett hozzáadtuk az olajat,verjük habosra
-a fehérjét verjük fel a cukorral,majd keverjük össze a kétféle masszát
-adjuk hozzájuk a citromhéjat,valamint az átszitált liszt és tej felét
-a maradék átszitált lisztet a sütöport és a maradéktej 2/3 -át apránként keverjük a tésztába
-a kuglófformát kenjük ki margarinnal és liszttel
az igy előkészitett formát töltsük meg a tészta 2/3 -ával
-a kakaóport szitáljuk át ,majd a maradék tejjel együtt keverjük a többi tésztába
-ezt is öntsük a formába és lágyan nyomkodjuk is bele
-elömelegitett süröben 160 fokon süssük a kuglófot kb. 45 percig
-utánna hagyjuk kihülni majd óvatosan bortisuk ki a formából
-tálalás elött szorjuk meg porcukorral
1. A piskótát kitekerve megkenjük szoba hőmérsékletű Nutella mogyorókrémmel, majd feltekerjük. 2. Hűtőbe tesszük, és amikor jó hideg, kívülről is bekenjük Nutellával. Így a mog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez tejet és a búzadarát felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához valókból 3 lapot sütünk egy 25 × 35 cm-es tepsiben a következőképpen: a tojást habosra kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű