-2 db. tojás
- 2 dl olaj
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 45 dkg liszt
- 3 dl tej
-1 téáskanál sütöpor
-margarin és liszt a formához
-20 g cukrozatlan kakaó
-porcukor
-a tojásokat válasszuk szét
-a sárgáját miután apránként,folyamatosan kevergetés mellett hozzáadtuk az olajat,verjük habosra
-a fehérjét verjük fel a cukorral,majd keverjük össze a kétféle masszát
-adjuk hozzájuk a citromhéjat,valamint az átszitált liszt és tej felét
-a maradék átszitált lisztet a sütöport és a maradéktej 2/3 -át apránként keverjük a tésztába
-a kuglófformát kenjük ki margarinnal és liszttel
az igy előkészitett formát töltsük meg a tészta 2/3 -ával
-a kakaóport szitáljuk át ,majd a maradék tejjel együtt keverjük a többi tésztába
-ezt is öntsük a formába és lágyan nyomkodjuk is bele
-elömelegitett süröben 160 fokon süssük a kuglófot kb. 45 percig
-utánna hagyjuk kihülni majd óvatosan bortisuk ki a formából
-tálalás elött szorjuk meg porcukorral
A tésztához a tojásokat villával kissé felverjük, majd a többi anyaggal együtt összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 25 X 35 centis tepsi aljába nyomkodjuk a masszát. 150 fokra előme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Majd a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, végül beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű