Családireceptkönyv.hu

Oszibarack


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Őszibarack süti

A tésztához:
2 db tojássárgája
30 dkg kristálycukor
20 dkg zsír - sertés
2 dl zsiros tej
3 púpos evőkanál búzaliszt
12 g sütőpor
75 dkg búzaliszt A töltelékhez:

20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor - holland
0.5 dl rum
2 dl zsiros tej

A díszítéshez:

2 dl málnaszörp
0.5 dl mandula aroma

Elkészítés:


5 evőkanál kristálycukor A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. Hagyjuk egy órát állni szobahőmérsékleten. Majd a 75 dkg liszttel összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk, de ha nagyon lágy lenne, dolgozzunk még bele kevés lisztet. Diónyi nagyságú golyó párokat formálunk a tésztából, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, egymástól távol, mert sülés közben nőni fog. Nem kell ellapogatni, majd sütés közben saját maga elterül. A sütőt előmelegítjük, majd mérsékeljük a tüzet és folyamatosan szemmel tartva megsütjük. Pár perc alatt kész. Nem szabad megbarnulnia, szép világos sárga maradjon!! Melegen egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tészta belsejét. Vigyázat FORRÓ! Hidegen törni fog, így próbáljuk meg melegen kikaparni. Félretesszük, kicsit hűlni. A kikapart tésztát kézzel elmorzsoljuk. A kakaóport és a porcukrot elkeverjük benne. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd morzsához keverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk, a rummal ízesítjük. Ezzel a masszával megtöltjük a tésztákat. Majd párosítjuk őket. A díszítéshez előkészítjük a hígítatlan málnaszörpöt, mandula aromát és a kristálycukrot. A barack mindkét oldalát a málnaszörpbe mártjuk, majd a mandula aromával megfestjük. A kristálycukorban meghempergetjük és kész is van. Ha van buxus levelünk akkor azzal díszíthetjük még tovább.

Oszibarack

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello
Raffaello

A tejet, a habtejszínt, a kókuszt, a vaníliás és kristálycukrot sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az előzőleg vajon kissé megpirított darát. Ezt az egészet jó sűrűre összefőzzük, maj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Retro almás pite (Mártus)
Retro almás pite (Mártus)

A 3 darab tojást leütjük egy edénybe, beleteszünk 4 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot (ezt el is hagyhatjátok), 20 dkg margarint felkockázva, fél csomag sütőport, 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás mazsolás pite (Levendulalány)
Almás mazsolás pite (Levendulalány)

A lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Diós - Diós krémes - OK
Diós - Diós krémes - OK

1. A tésztához valókat összedolgozzuk, 3 lapot nyújtunk, és a tepsi hátulján egyenként megsütjük. (Ha nagy a tepsink, akkor 2 lap is mehet egyszerre a sütőbe.) Vigyázzunk, hamar sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk