--1-2 kg szép friss fejes káposzta
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál cukor ( lehet cukorpótlóval is készíteni úgy is nagyon finom )
--3- 5 dl víz
-1 kanál friss kapor apróra vágva
--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük.
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. ,addig várunk amíg el kezd főni ,zubogni aztán elzárjuk alatta a tüzet -rászórjuk a felaprított kaprot
- Így hagyjuk kihűlni a lábasban
-. Majd üvegbe rakjuk ,levét ráöntjük ,lezárjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk
---
A..
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra gyaluljuk. A sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kézzel). Az ecettel elke...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Kartoffel putzen und ungeschält gar kochen, abkühlen lassen und pellen (Pellkartoffeln). Die gekochten und geschälten Kartoffeln in beliebig dicke Scheibe schneiden. Den Speck...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű