--1-2 kg szép friss fejes káposzta
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál cukor ( lehet cukorpótlóval is készíteni úgy is nagyon finom )
--3- 5 dl víz
-1 kanál friss kapor apróra vágva
--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük.
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. ,addig várunk amíg el kezd főni ,zubogni aztán elzárjuk alatta a tüzet -rászórjuk a felaprított kaprot
- Így hagyjuk kihűlni a lábasban
-. Majd üvegbe rakjuk ,levét ráöntjük ,lezárjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk
---
A..
Kikeverjük a majonézt, mustárt, citromlét, porcukrot, majd hozzákeverjük a kefirt és a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, Erős Pistával. Ezután belekeverjük a kockára vágott sonká...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és megfőzzük sós vízben, végül leszűrjük és hűlni hagyjuk. A hagymát felkarikázzuk és félretesszük A tejfölt, a mustárt, a kristálycuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, céklát, és a hagymát meghámozzuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit jól eldolgozzuk, s a végén ráöntjük az almás-céklára. Ha fél, 1 napot áll a hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ A leveshez a húst megmossuk, a zöldségfélét megtisztítjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd megfűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes