menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes sütemény


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz
-50 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-6 dkg puha vaj
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2 egész tojás
-4 evőkanál tejföl
-2 evőkanál méz
-KRÉM
-6 dl tej
-2 karamell izű pudingpor
-5 evőkanál porcukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
-2 dl habtejszin
TETEJÉRE
200 g cukor
-10 dkg vaj
-1/2 dl tejszin

Elkészítés:


a lapokhoz mindent összekeverünk és a tepsi hátán 4 lapot sütünk
-KRÉM
--a pudingot megfőzzük 5 dl tejben ,ha kicsit hűlt belekeverjük a cukrot és a megmaradt 1 dl meleg tejben feloldott zselatint
-a tejszint kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan
-a lapokat megtöltjük a krémmel
TETEJÉRE
-a 200 g cukrot Karamellizáljuk ( piritjuk ) ,amikor szép aranysárga beleöntjük a tejszint + a vajat
-összeolvasztjuk és a tészta tetejére simitjuk
-bejelöljük a vágási szeleteket dermedés előtt
-hűtőben pihentetjük

Karamellkrémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos csiga
Pudingos csiga

A pudingot az előírás szerint elkészítjük. Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen, de jó sűrű legyen. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Négercsók
Négercsók

A vizet a cukorral és a mézzel forrald fel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd hozzá a mézes masszához, és hűtsd langyosra. A két to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Matiz
Diós kavart
Diós kavart

Az egész tojásokat a cukorral és a margarinnal kikeverjük.Utána a többi hozzávalót belekeverjük. Kivajazott, lisztezett sütőben tűpróbáig sütjük. Tetejére porcukrot szórunk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Méteres kalács
Méteres kalács

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra verjük, amíg szép világos lesz. Folyamatos kézi robotgép használat mellett apránként...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk