menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes sütemény


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz
-50 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-6 dkg puha vaj
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2 egész tojás
-4 evőkanál tejföl
-2 evőkanál méz
-KRÉM
-6 dl tej
-2 karamell izű pudingpor
-5 evőkanál porcukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
-2 dl habtejszin
TETEJÉRE
200 g cukor
-10 dkg vaj
-1/2 dl tejszin

Elkészítés:


a lapokhoz mindent összekeverünk és a tepsi hátán 4 lapot sütünk
-KRÉM
--a pudingot megfőzzük 5 dl tejben ,ha kicsit hűlt belekeverjük a cukrot és a megmaradt 1 dl meleg tejben feloldott zselatint
-a tejszint kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan
-a lapokat megtöltjük a krémmel
TETEJÉRE
-a 200 g cukrot Karamellizáljuk ( piritjuk ) ,amikor szép aranysárga beleöntjük a tejszint + a vajat
-összeolvasztjuk és a tészta tetejére simitjuk
-bejelöljük a vágási szeleteket dermedés előtt
-hűtőben pihentetjük

Karamellkrémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kefires, kakaós kocka
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Kefires, kakaós kocka

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit enyhén kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. Az összes hozzávalót egy tálban simára keverjük egyszerre kézi mixerrel vagy...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma morzsi
Alma morzsi

Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evőkanál cukor és a fahéj keveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikos Kalács
Csikos Kalács

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. Géppel jól kidagasztjuk a tésztát, ha esetleg túl lágy lenne liszttel javítsuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bougatsa (Görög grízes lepény)
Bougatsa (Görög grízes lepény)

A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kislángra kapcsoljuk. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk