-6 evőkanál cukor
-10 evőkanál liszt
-2 evőkanál ásványvíz
-2 evőkanál olaj
-1 teáskanál étkezési keményítő
-fél teáskanál sütőpor
-1 egész tojás
A krémhez:
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk.
- Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen nyújtjuk a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük
. Minden lappal így járunk el.
-Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamellizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk.
- Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük.
- Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat.
-Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.
Elkészitése felverjük a tojások fehérjét kemény habbá a -25 dkg porcukorral -egyenként beledolgozzuk a 6 tojássárgáját -ovatosan a 20 dkg darált dió + 5 dkg zsemlemorzsa...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Tésztához A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű