-6 evőkanál cukor
-10 evőkanál liszt
-2 evőkanál ásványvíz
-2 evőkanál olaj
-1 teáskanál étkezési keményítő
-fél teáskanál sütőpor
-1 egész tojás
A krémhez:
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk.
- Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen nyújtjuk a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük
. Minden lappal így járunk el.
-Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamellizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk.
- Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük.
- Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat.
-Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.
12 szelet graham kekszet zúzz össze, ha nem fahéjas, akkor adj hozzá kb. egy teáskanál fahéjat. Keverd hozzá a felolvasztott vajat, majd a masszát simítsd el egy torta formában. A...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverni, majd fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megszórjuk reszelt sajttal. 220 fokos sütőbe addig sütjük, amíg aranybarna ne...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani...
Elkészítési idő: 45 perc