menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiollal töltött paradicsompaprika


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsompaprika,
,2 nagyobb fej karfiol.
,3 l viz
,3dl ecet, 9%
15dkg cukor.
.3 evőkanál só,
1 evőkanál szemes bors,
2 evőkanál mustármag,
5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál

Elkészítés:


A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

1. Az uborkát alaposan megmossuk, tisztítjuk (ehhez a legoptimálisabb egy kefét használni), a vöröshagymát a héjától megfosztjuk. Az uborkák végeit megvizsgáljuk - ha túl puha va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bedobálós hordós savanyú
bedobálós hordós savanyú

A levet hidegen keverem össze

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Káposzta savanyítás télire
Káposzta savanyítás télire

Elő készítem a cserép hordót. Ki mosom és forrázom, majd az alját meghintem egy marék sóval, és befedem egész káposzta levéllel. A káposzta felső leveleit le szedem, majd le gyal...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk