Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiollal töltött paradicsompaprika


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsompaprika,
,2 nagyobb fej karfiol.
,3 l viz
,3dl ecet, 9%
15dkg cukor.
.3 evőkanál só,
1 evőkanál szemes bors,
2 evőkanál mustármag,
5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál

Elkészítés:


A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Édes-savanyú pácolt répa (Sóbors)
Édes-savanyú pácolt répa (Sóbors)

A répát lereszeljük. Az ecetet elkeverjük a sóval és a cukorral, addig keverjük, míg fel nem oldódik minden. Ekkor ráöntjük a répára, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje....

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Savanyú káposzta - Lajos bácsitól
*Savanyú káposzta - Lajos bácsitól

Összekeverni, alaposan átgyúrni, hogy a szálak megtörjenek, állni hagyni minimum 2-3 órát de akár egy éjszakár is, kinyomkodni, szorosan tömöríteni, lenyomkodni az üvegben, felönte...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Ecetes karfiol
Ecetes karfiol

A karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem. Forrásban lévő vízbe dobom és 5 percig főzöm, majd üvegekbe szedem. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök, amelyet azon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csalamádé télire
Csalamádé télire

• A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk