menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiollal töltött paradicsompaprika


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsompaprika,
,2 nagyobb fej karfiol.
,3 l viz
,3dl ecet, 9%
15dkg cukor.
.3 evőkanál só,
1 evőkanál szemes bors,
2 evőkanál mustármag,
5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál

Elkészítés:


A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fetasajttal töltött paprika
Fetasajttal töltött paprika

A paprikát ki csumázom én gumi kesztyűben csináltam hogy ne csípje a kezem :) a krémsajtot krumplitörővel összenyomom hogy könnyebben tudjak vele dolgozni. A paprikákat megtöltöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

5 kg vegyes zöldséget, (káposzta, paprika, hagyma, uborka), szép vékonyra leszeletelem, gyalulom. Ráöntök 6 dl ecetet, hozzáadom a 7 dkg sót, 40 dkg cukrot, 1 kiskanál szalicilt,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lila káposztával töltött paprika
Lila káposztával töltött paprika

1. A fehér húsú, nem csípős paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, a magházát. 2. A piros káposztát tisztítsuk meg a néhány hibás és szennyezett levelétől, majd éles, hegye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Gomba befőzése
Gomba befőzése

gomba- erdei vargánya 700 g A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuvíz 800 ml • ecet 250 ml • befőzési t...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk