5 kg paradicsompaprika,
,2 nagyobb fej karfiol.
,3 l viz
,3dl ecet, 9%
15dkg cukor.
.3 evőkanál só,
1 evőkanál szemes bors,
2 evőkanál mustármag,
5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál
A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.
Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát.Az uborkát alaposan mosd meg és végeit vágd le. Csak a szár felé eső vége keseredik, a másik csücsköt is el ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/08/kovaszolas-asvanyvizes-flakonba.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük. - Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással. -A főtt céklák...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű