400 g liszt
-1 sütőpor
-150 g porcukor
-250 g margarin
-4 tojássárgája
-1 kávés kanál citrom reszelt héja
-1 evőkanál tejföl
- 6-7- dkg darált piskóta vagy keksz
TÖLTELÉK
-4 tojás fehérje
-3 doboz tejföl / 180 g (Összesen 540 g 14-% vagy 16 %
-1 evőkanál kukorica keményit-
-3 csomag vaniliás cukor
-3 kanál cukor
-1 zacskó tejszin ízű pudingpor
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe
-20 perc után a hűtőből kivesszük ..kisodorjuk és vajazott lisztezett tepsibe simitjuk ( 25x35 cm tepsibe)
a tészta széleit kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára hogy ne folyon ki a töltelék
-rá szorjuk a tésztára a darált piskótát ( hogy ne nedvesedjen a tészta
összekeverjük
-tejfölt+ vaniliás cukor+ kukorica keményitő+ puding por
-hozzáadjuk a tojások felvert kemény habját
és az egészet a tésztára öntjük
-kivesszük a mélyhűtőből a másik fél tésztát és a töltelékre reszeljük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük
A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egészet összegyúrjuk, fél órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé veszem, majd mindkét részt elosztom 15 egyenlő részre. 3. Minden darabot, oválisra nyújtom és a hossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa vendég jön előre elkészíthető, a tészta hűtőben tárolható. Én ezt szoktam sütni. 1 kg liszt, 20 dkg sajt reszelve, 5 dkg só, 50 dkg margarin vagy zsír (én 30 dkg RAMA-t+20 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először is a piskótához kimérek mindent: egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadi...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Közepes