400 g liszt
-1 sütőpor
-150 g porcukor
-250 g margarin
-4 tojássárgája
-1 kávés kanál citrom reszelt héja
-1 evőkanál tejföl
- 6-7- dkg darált piskóta vagy keksz
TÖLTELÉK
-4 tojás fehérje
-3 doboz tejföl / 180 g (Összesen 540 g 14-% vagy 16 %
-1 evőkanál kukorica keményit-
-3 csomag vaniliás cukor
-3 kanál cukor
-1 zacskó tejszin ízű pudingpor
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe
-20 perc után a hűtőből kivesszük ..kisodorjuk és vajazott lisztezett tepsibe simitjuk ( 25x35 cm tepsibe)
a tészta széleit kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára hogy ne folyon ki a töltelék
-rá szorjuk a tésztára a darált piskótát ( hogy ne nedvesedjen a tészta
összekeverjük
-tejfölt+ vaniliás cukor+ kukorica keményitő+ puding por
-hozzáadjuk a tojások felvert kemény habját
és az egészet a tésztára öntjük
-kivesszük a mélyhűtőből a másik fél tésztát és a töltelékre reszeljük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük
A piskótát megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, cukorral és a tejjel kikeverjük. A tojásos keveréket közepes lángon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSűrű állagú masszát kell kapnunk. Sütőpapírral bélelt 22-31 cm-es tepsibe öntjük, megszórjuk 2 evőkanál fahéjjal, szorosan egymás mellé rátesszük a szilvákat. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű