NORMÁL PROGRAM
-- 275 ml víz
-- 25 g vaj vagy margarin
- 500 g liszt
- - 1 teás k.cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csomag szátitott élesztő( 7 g )
Kimérem a hozzávalókat.
--A vajat felolvasztom
--A kenyérsütőgép tartályába beleöntöm a langyos vizet, majd az olvasztott vajat, erre kanalazom a liszt felét, majd rászórom a szárított élesztőt.
--Hozzáadom a liszt másik felét.
--A liszt tetejére az egyik oldalra rászórom a sót, a másik oldalára a cukrot
. Beprogramozom normál programra a kenyérsütő gépet és elindítom
. Amikor elkészült, kiveszem a tartályt, a kenyér tetejét megkenem vízzel.
-- Egy perc után kiborítom a tartályból a kenyeret és hagyom kihűlni. Frissen szeletelem,
Összekeverni, szoba hőmérsékleten állni hagyni (1 éjszaka). 50gr = 1 élesztőnek felel meg. Régi Koszovói recept. Ki van próbálva, működik!!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss élesztőt futtassuk fel kevés langyos tejben, majd adjuk a többi hozzávalóhoz. Ha porélesztőt használunk, rögtön össze is gyúrhatjuk a tésztát. A tésztát gyúrjuk össze, ha n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatom a langyos vízben egy pici cukorral együtt, majd a kenyérsütőbe öntöm, mert itt egyszerűbb és gyorsabb kidagasztani. 2. Ezután a többi hozzávalót is az ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. 2 Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű