Családireceptkönyv.hu

Lecsós tarja rizzsel


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 szelet tarja
1 db kápia paprika
1 db zöld t.v. paprika
-1 db fehér t.v. paprika
-4 db paradicsom
-2 fej vöröshagyma
-2 ek olaj
-2-3 ek ketchup
-só
-bors
-1 tk cukor
-1 csomag gyors rizs
( ez az eredeti recept de én változtattam a mennyiségen

Elkészítés:


A húsokat megsózzuk, -borsozzuk
-. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót.
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is.
-Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább.
Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye.
--Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.
--Én külön 20 dkg rizst főztem ..zöldpetrezselyemmel izesitettem ))

Lecsós tarja rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kukoricás-lilahagymás tejszínes hús
kukoricás-lilahagymás tejszínes hús

A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tejszínes töltött hústekercs
Tejszínes töltött hústekercs

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Sós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és vajon megpároljuk. Ha szükséges, kevés alaplevet öntünk alá. A vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk