2 szelet tarja
1 db kápia paprika
1 db zöld t.v. paprika
-1 db fehér t.v. paprika
-4 db paradicsom
-2 fej vöröshagyma
-2 ek olaj
-2-3 ek ketchup
-só
-bors
-1 tk cukor
-1 csomag gyors rizs
( ez az eredeti recept de én változtattam a mennyiségen
A húsokat megsózzuk, -borsozzuk
-. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót.
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is.
-Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább.
Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye.
--Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.
--Én külön 20 dkg rizst főztem ..zöldpetrezselyemmel izesitettem ))
A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót szitán áttörjük, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csípős és az édes paprikát. Kis lyukú reszelőn hozzá reszeljük a lila hagymát és a fokhagymát. Kézi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkonyhakész húst kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, majd rostjaira merőlegesen bevagdossuk, a kés lapjával megnyomkodjuk (vagy enyhén megklopfoljuk),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű